Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Jazz in mei met Cory Henry en Chick Corea

Het Concertgebouw geeft jazzprogrammering extra impuls

Op vrijdagavond 5 mei maakt de Amerikaanse supertoetsenist Cory Henry (31) in de Grote Zaal zijn Concertgebouwdebuut. Samen met drummer TaRon Lockett brengt hij The Revival, een avond vol swingende gospel-funk.
Vijf dagen later, op woensdag 10 mei, staat Henry’s legendarische landgenoot Chick Corea (75) op hetzelfde podium. De pianist en componist brengt drummer Brian Blade en bassist Eddie Gomez mee voor een concert vol klassiekers uit de jazz, musical en klassieke muziek.

Dat Chick Corea en Cory Henry beiden optreden in Het Concertgebouw is geen toeval. Naast gevestigde namen geeft Het Concertgebouw ook volop ruimte aan doorgebroken jazztalent van een nieuwe generatie. En met ingang van het nieuwe seizoen meer dan ooit. Later dit jaar komen ook trompettist Avishai Cohen en zangeres Cécile McLorin Salvant voor een exclusief optreden naar de Grote Zaal.

Ook in de Kleine Zaal presenteert Het Concertgebouw de hedendaagse jazztop. In seizoen 2017-2018 komen onder anderen Tigran Hamasyan (solo), Nik Bärtsch, Phronesis en Bill Laurance (solo) naar Amsterdam. Namen die nog niet op de grote internationale jazzpodia te horen zijn, maar hun sporen op dit moment volop verdienen. Het Concertgebouw maakt zijn podia vrij voor jazzartiesten van vandaag én morgen.

Het Concertgebouw voedt en stimuleert met deze en andere jazzprogramma’s zijn rijke traditie op het gebied van jazzconcerten. Vooral in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw vestigde het zijn reputatie als jazzpodium met gedenkwaardige concerten van Louis Armstrong, Chet Baker, Oscar Peterson, Duke Ellington , Ella Fitzgerald, Sonny Rollins, Herbie Hancock en vele anderen.

Programmeur Mike Bindraban over de concerten van Cory Henry en Chick Corea.