Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Jazz Kerstconcert met trompettist Roy Hargrove en zangeres Roberta Gambarini

Jazz Orchestra of the Concertgebouw viert Kerst in de Grote Zaal

Op maandag 12 december presenteert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in de Grote Zaal het Jazz Kerstconcert 2016. Samen met trompettist Roy Hargrove en zangeres Roberta Gambarini brengt het JOC sprankelend kerstrepertoire met de fluwelen bigbandsound die het jazzorkest zo eigen is. Het JOC staat onder leiding van Dennis Mackrel.

De Amerikaanse trompettist Roy Hargrove (1968) heeft als jazzmusicus een ware sterrenstatus. Altijd zoekt hij naar uitdagende muzikale ervaringen, waarbij hij zich stilistisch blijft vernieuwen. Hargrove’s optredens zijn steevast een muzikale belevenis, of die nu zijn met zijn eigen Big Band, zijn veelgeprezen Roy Hargrove Quintet of zoals nu met het JOC.

Roberta Gambarini (Turijn 1972) woont sinds 1998 in de Verenigde Staten. Als finaliste in de Thelonious Monk competition werd ze opgemerkt door Benny Carter en James Moody, die haar vroeg voor de Dizzy Gillespie All Stars. Hier ontmoette ze in 2001 o.a. Roy Hargrove en Dennis Mackrel. Deze samenwerking was de opmaat voor een succesvolle internationale carrière. Met Hargrove en het JOC trad Gambarini onder meer op in Kaapstad en Jakarta.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit een selectie van de meest prominente jazzmusici van Nederland, nagenoeg allemaal solisten, componisten en improvisatoren met een eigen (inter)nationale carrière. Sinds een jaar staat het orkest onder leiding van chef-dirigent Dennis Mackrel, die voor zijn benoeming bij het JOC onder meer als drummer speelde bij het Count Basie Orchestra en de Dizzy Gillespie All Star Big Band.


---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl