Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Jeroen van der Veer volgt Karel Vuursteen op als bestuursvoorzitter Concertgebouw Fonds

Jeroen van der Veer is vandaag benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting Het Concertgebouw Fonds. Hij volgt in deze functie Karel Vuursteen op, die sinds de oprichting in 2000 het voorzitterschap overdraagt. Jeroen van der Veer was tot vandaag lid van de Raad van Commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw NV.

Jeroen van der Veer (Utrecht, 1947) studeerde werktuigbouwkunde in Delft en economie in Rotterdam. Een groot deel van zijn loopbaan werkte hij bij Shell in diverse internationale functies. Vanaf 2000 tot zijn afscheid bij Shell in 2013 bekleedde hij er de functies van president-directeur, Chief Executive Officer en niet-uitvoerend bestuurder. Die laatste functie had hij ook bij Unilever.
In 2009 trad Jeroen van der Veer toe als lid tot de Raad van Commissarissen bij Philips. Later werd hij daar voorzitter, een rol die hij ook vervult bij ING Groep. Naast deze taken en zijn functie als voorzitter van Het Concertgebouw Fonds zet Jeroen van der Veer zich in voor verschillende liefdadigheidsinstellingen .

Karel Vuursteen heeft aan de basis gestaan van de oprichting van Het Concertgebouw Fonds. In zijn rol als voorzitter heeft hij een ongekend succesvol fondsenwervingsprogramma opgezet. Tal van donateurs hebben zich aan Het Concertgebouw Fonds verbonden, waarbij opvalt dat deze voor Nederlandse begrippen grote bedragen aan het fonds schenken. Karel Vuursteen treedt af als voorzitter, maar blijft als bestuurslid verbonden aan Het Concertgebouw Fonds.

Tot de Raad van Commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. treden, vanwege het vertrek van Jeroen van der Veer (overstap naar HCF) en Jaap Winter (einde termijn), vandaag twee nieuwe commissarissen toe. Dit zijn Anja Mutsaers, Partner Corporate/M&A bij De Brauw Blackstone Westbroek en Dick Boer, Chief Executive Officer van Ahold Delhaize.

De samenstelling van de RvC van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. is per 22 juni 2017 als volgt:
Hans Wijers, voorzitter
Volkert Doeksen
Bert Habets
Eli Leenaars
Marjan Oudeman
Herna Verhagen
Anja Mutsaers
Dick Boer

De samenstelling van het bestuur van Het Concertgebouw Fonds is per 22 juni 2017 als volgt:
Jeroen van der Veer, voorzitter
Harm van Esch
Jan Willem Baud
Sake Bosch
Volkert Doeksen
Stef Kranendijk
Véronique Pauwels
Dick Sluimers
Karel Vuursteen

------------
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl