Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Jong muzikaal talent strijdt om Trofee Koninklijk Concertgebouw Concours

Op zondag 19 juni vindt de finale plaats van Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 voor jonge musici van 9 tot 14 jaar. Na de halve finale in mei zijn zes finalisten door de jury geselecteerd voor de finaledag in de Kleine Zaal. Dit zijn:

Jelte van Putten uit Dronten, 14 jaar, viool
Aliza Farber uit Amstelveen, 11 jaar, saxofoon
Stefan Bele uit Zevenhuizen, 13 jaar, piano
Steije Maurer uit Nieuwegein, 11 jaar, marimba
Mayte Levenbach uit Den Haag, 14 jaar, viool
Anna Kuvshinov uit Nieuwegein, 9 jaar, piano

Ter voorbereiding op de finale van 19 juni krijgen de finalisten op zaterdag 11 juni een (besloten) masterclass van Alexander Oliver, tenor en voormalig artistiek leider van de Dutch National Opera Academy. In deze masterclass wordt aandacht besteed aan podiumpresentatie, de wisselwerking tussen musicus en publiek en het effect van fantasie op het musiceren.

De eerste prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours bestaat uit een Trofee, een optreden in de Kleine Zaal tijdens het Prijswinnaar Lunchconcert op woensdag 19 oktober 2016 en een geldbedrag van €1.000,- te besteden aan muzikale ontwikkeling. De finale wordt gepresenteerd door pianiste/pianodocente Ineke Geleijns.

De jury van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 bestaat uit dirigent Jan Willem de Vriend, pianist Hannes Minnaar, cellist Gideon den Herder, violiste Lisa Jacobs en saxofonist Niels Bijl.

Het Concertgebouw wil met dit nationale concours jong muzikaal talent een professioneel podium bieden. Het concours is de opvolger van de Concertgebouw Talentenjacht, die succesvolle winnaars kende als Lucie Horsch (blokfluit, 2009) en Aidan Mikdad (piano, 2013). De meest recente winnaars van het concours in zijn huidige vorm zijn Nikola Meeuwsen (piano, 2014) en Reinier Wink (cello, 2015).

Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenBroek Foundation.

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl