Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Kader Japonais in slotact SOUK

Nieuwe naam toegevoegd aan festival Turning East in Het Concertgebouw

De Algerijnse superster Kader Japonais sluit op donderdag 23 en vrijdag 24 november met zijn band het programma SOUK af, tijdens het Turning East festival in Het Koninklijk Concertgebouw. Zijn optreden – waarbij het publiek kan dansen op het podium van de Grote Zaal – is de finale van een zinderende avond geïnspireerd op de Arabische cultuur met onder meer hoofdartiest Asma Lmnawar, Het Nederlands Kamerorkest, Omar Bashir en Het Nationale Ballet.

Kader Japonais: offline en online een hit
Kader Japonais is een internationaal succesvolle Raï-zanger uit Algerije. Hij dankt zijn artiestennaam aan zijn Aziatische uiterlijk, maar heeft geen roots in Japan. Met zijn unieke mix van Raï, R'n'b en rap heeft hij een groot publiek verworven. Kader Japonais is vaak te gast op grote internationale muziekfestivals in Marokko, Tunesië, Senegal en Frankrijk en tournees brachten hem o.a. in de Verenigde Staten, Canada, Zwitserland, Spanje en Italië. Hij is een van de meest populaire artiesten van zijn generatie, met miljoenen weergaven op YouTube en miljoenen fans op social media. In Algiers heeft hij voor het derde achtereenvolgende jaar de nummer 1 positie in de albumverkoop behaald.

Festival Turning East
Het Concertgebouw is van en voor iedereen. De altijd al brede programmering wordt daarom vanaf het seizoen 2017-2018 aangevuld met muziek uit het Midden-Oosten. De start van deze nieuwe traditie viert Het Concertgebouw met een zesdaags festival: Turning East. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele gebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Behalve muziek zijn er ook East Meets West Talks en rondleidingen, is in de Entreehal een foto expositie te bekijken en kan de Arabische keuken worden geproefd. Ook is er een gebedsruimte. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken. Het complete programma is te vinden op concertgebouw.nl/turning-east.

Turning East wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo, Turing Foundation, Fonds 21, VSB Fonds en Zabawas.

Het optreden van Kader Japonais komt tot stand door een samenwerking tussen Marmoucha, Stichting Souk en Het Concertgebouw.

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie contact op met Floortje Muskens Tekst, PR & Communicatie, T 06-246 700 46, e-mail floortje@floortjemuskens.nl