Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Kian Soltani, Ruby Hughes en Jan Lisiecki: Jonge talenten bestieren begin 2020 het podium van Het Concertgebouw

Jonge talenten met wereldwijd al een grote reputatie zijn in januari en februari te vinden in Het Koninklijk Concertgebouw. De veelbelovende cellist Kian Soltani staat op donderdag 16 januari in de Grote Zaal en vijf dagen later, op dinsdag 21 januari, zingt sopraan Ruby Hughes Mahlers tedere Rückert-Lieder. Op donderdag 13 februari is Jan Lisiecki op de piano te horen. Hij is geen onbekende voor de Concertgebouwbezoeker: de wereldster wist afgelopen jaar tijdens de BankGiro Loterij ZomerConcerten al hoge ogen te gooien.

Kian Soltani in Prokofjev, Tsjaikovski’s 'Pathétique': donderdag 16 januari 2020
De Oostenrijks-Perzische cellist Kian Soltani, die in 2016 al in Amsterdam opviel tijdens de Cello Biënnale, soleert in Prokofjevs Symfonie-concert. Hiermee kiest hij een werk waarin oud en nieuw naast elkaar staan. Het Luzerner Sinfonieorchester, geleid door James Gaffigan, speelt daarnaast Tsjaikovski’s geliefde Zesde symfonie, de 'Pathétique'.

Ruby Hughes en Joseph Middleton: Mahler en Schumann: dinsdag 21 januari 2020
De Britse sopraan Ruby Hughes, ooit begonnen als cellist, wordt gezien als een ‘nieuwe ster aan de operahemel’. Haar grootse expressie en warme toon zijn zeer geliefd. Met pianist Joseph Middleton bracht ze in 2016 Nocturnal Variations uit, haar goed besproken debuutalbum. In Het Concertgebouw brengt het duo liederen van Mahler, Schumann, Purcell, Ives en Britten.

Jan Lisiecki en Ticciati, Chopin en Dvořák: donderdag 13 februari 2020
Jan Lisiecki – bekend om zijn pianospel én energieke, uitbundige karakter – soleert in Chopins meeslepende Tweede pianoconcert dat hij op onconventionele wijze speelt. Het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin speelt Dvořáks Negende symfonie. Op de bok staat Robin Ticciati, 'de meest opwindende Britse dirigent van dit moment'.

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---
Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Floortje Muskens Tekst, PR & Communicatie, 06 246 700 46 en floortje@floortjemuskens.nl