Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Koningsnacht in Het Concertgebouw met Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier

Jonge Nederlandse singer-songwriters treden met op Camerata RCO in Het Concertgebouw

Het traditionele Koningsnachtconcert is terug in Het Concertgebouw met vier Nederlandse singer-songwriters: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier. Hiermee treden ze in de voetsporen van internationale artiesten zoals Patrick Watson, Fink en Benjamin Clementine. Op dinsdag 26 april zullen deze artiesten samen met Camerata RCO, een ensemble met leden uit het Concertgebouworkest, optreden tijdens Music Bowl waarin pop en klassiek samenkomen. De kaartverkoop start 12 januari om 10.00 uur via concertgebouw.nl

Met het nieuwe Koningsnachtconcert wordt een traditie voortgezet: een bijzonder concert waarbij popartiesten zich met een klassiek orkest verbinden. Eerder verwelkomde het Concertgebouworkest een keur aan internationale popartiesten tijdens Koninginnenacht en Koningsnacht: CocoRosie, Patrick Watson, Benjamin Clementine en José James. Fink bracht zelfs een album uit naar aanleiding van zijn optreden. In 2022 wordt deze formule samen met jongerenvereniging Entrée en de Concertvrienden van Het Concertgebouw en Concertgebouworkest voortgezet.

Foto: Patrick Watson treedt op in Het Concertgebouw tijdens Koningsnacht 2017.

Debuut MEAU in Het Concertgebouw

De 21-jarige zangeres MEAU beleefde haar doorbraak in 2021 met haar nummer 1-hit Dat heb jij gedaan. Haar Nederlandstalige indie pop slaat aan bij een breed publiek, zoals bijvoorbeeld haar veelbesproken optreden bij M vorige week. Naast een de debuut op Noorderslag later deze maand volgt dit jaar haar debuut in Het Concertgebouw. Naast MEAU staat ook de Amsterdamse singer-songwriter Pitou op het programma. Het afgelopen jaar trad ze op door heel Europa en bij de eerste Music Bowl in Het Concertgebouw (Bekijk ook de uitvoering van Kate Bush’ Babooshka door Pitou bij dat concert).

Jeangu Macrooy en Thomas Azier

Sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival behoeft zanger en liedjesschrijver Jeangu Macrooy weinig introductie meer: een krachtige stem in de Nederlandse muziekwereld met aandacht voor zijn Surinaamse roots. Bovendien is Jeangu een graag geziene gast in Het Concertgebouw; hij trad er eerder op in de zomers van 2017, 2018 en 2019 en in 2021 bij de Empty Concertgebouw Sessions. Om het gezelschap te complementeren treedt de eigenzinnige zanger, componist en producer Thomas Azier op tijdens Koningsnacht. Hij heeft al verschillende Edisons op zijn naam en kijkt ernaar uit om na diverse Europese omzwervingen in Amsterdam Koningsnacht te vieren.

Koningsnacht: Music Bowl 

Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou, Thomas Azier & Camerata RCO 

Dinsdag 26 april 2022, 21.00 uur

Kaarten vanaf € 29 via www.concertgebouw.nl/koningsnacht

Download hier een hoge kwaliteit fotoselectie. Neem voor meer informatie, foto- en interviewverzoeken contact op met Jacob van der Vlugt, j.vandervlugt@concertgebouw.nl.