Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Lancering Mahlers Digitale Klaslokaal

Van 8 tot en met 17 mei 2020 organiseert Het Concertgebouw in Amsterdam voor de derde keer het Mahler Festival. Een eerbetoon aan de beroemde componist: Gustav Mahler. Speciaal voor basisscholen lanceert Het Concertgebouw vandaag samen met 123ZING het digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal.

De 123ZING Muziekmethode is een laagdrempelige, flexibele en digitale manier van lesgeven in muziek voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Hiermee kan elke leerkracht structureel en met plezier muziekles geven. De lessen voor Mahlers Digitale Klaslokaal bestaan uit videolessen, liedjes en actieve opdrachten, kant-en-klaar via het digibord toegankelijk. De lessen zijn voorzien van compacte leerkracht-informatie en direct toepasbaar in de klas.

Omdat Mahler zich liet inspireren door de wereld om hem heen, staan de muzieklessen voor groep 1-2 in het teken van de geluiden uit de natuur en voor groep 3-4 in het teken van de geluiden van de stad. In de muzieklessen voor groep 5-6 en groep 7-8 maakt de klas kennis met het werk en leven van Mahler.

Diverse muzikale vaardigheden
Schoolbreed wordt er gewerkt aan verschillende muzikale vaardigheden, zoals zingen, meespelen op zelfgemaakte natuurinstrumenten, dirigeren, uitvoeren van een bodypercussie en zelf componeren met de 123ZING Componeertools. In het lespakket zit ook een handleiding voor een muzikale eindpresentatie met de klas of met de hele school.
Voor de totstandkoming van de lessen zijn opnames gemaakt in Het Concertgebouw en is samengewerkt met het Jeugdorkest Nederland, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, blazerstrio Dividivi3 en diverse muzikanten.

Het lespakket is voor álle basisscholen in Nederland vanaf 21 januari 2020 gratis toegankelijk via de 123ZING Muziekmethode. Voor meer informatie zie: www.123zing.nl/mahler

Alle lessen, liedjes en opdrachten van Mahlers Digitale Klaslokaal zijn door 123ZING ontwikkeld en geproduceerd in opdracht van Het Concertgebouw Amsterdam, met steun van het Hendrik Muller Fonds, Het Concertgebouw Fonds en Stichting De Weille Ogier.

Aan Mahlers Digitale Klaslokaal werkten mee: Jeugdorkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel, blazerstrio DiviDivi3, Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Bram Faber, Jeroen Schipper, Kiki Luitwieler, André Accord, Rudebeats, Leonard Evers, Eveline Sand, Milène van der Smissen, Roy Korpel, Ivo Kouwenhoven, Cassandra Willemse, Thijs van Gurp, Sebastian van Zuijlen en Loes de Vos.

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Claire Reeves, Persmanager Mahler Festival 06 2509 1001 e-mail: c.reeves@concertgebouw.nl