Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Lang Lang geeft recital in Concertgebouw

Sterpianist speelt werken van Liszt, Albéniz en Granados

Op donderdag 3 november 2016 geeft de Chinese pianist Lang Lang een recital in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. De wereldberoemde pianovirtuoos brengt in dit concert een mix van hoogtepunten uit de (laat)romantische pianoliteratuur.

Van zijn grote idool Franz Liszt speelt Lang Lang de Sonate in b. In deze compositie zijn alle kenmerken van Liszt te horen; van virtuoze sprongen en klaterende noten tot Balkaninvloeden en spirituele melodieën. Hoe groot Lang Langs bewondering voor Liszt is, blijkt wel uit de titel die hij in 2011 gaf aan zijn album vol werken van de componist: My piano hero.
Deel twee van het concert kent een Spaans tintje. Met Albéniz’ Suite Española komen de mooiste streken ten zuiden van de Pyreneeën langs. Granados liet zich door de schilderijen van Goya inspireren tot een elegante pianosuite.

Als musicus staat Lang Lang altijd open voor het ontdekken van nieuw muzikaal terrein, zoals te beluisteren valt op zijn recente album New York Rhapsody. Hierop musiceert de pianist samen met wereldberoemde jazzartiesten als pianist Herbie Hancock en zangeres Madeleine Peyroux.

Donderdag 3 november 2016, Grote Zaal 20.15 uur
Lang Lang - piano
Debussy - Ballade
Liszt - Sonate in b
Albéniz - delen uit 'Suite Española'
Granados - delen uit 'Goyescas, o Los majos enamorados'
Falla - Danza rituel del fuego (uit 'El amor brujo')


---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-573 04 78 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl