Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Les Musiciens du Louvre met Bachs complete Brandenburgse concerten in de Grote Zaal

Op dinsdag 23 januari treden Les Musiciens du Louvre op in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Het Franse gezelschap speelt in dit concert alle Brandenburgse concerten van Johann Sebastian Bach. De muzikale leiding is in handen van (solo)violist Thibault Noally. De andere virtuoze solopartijen in de Brandenburgse concerten worden vertolkt door fluitiste Annie Laflamme, hoboïst Emmanuel Laporte, klavecinist Luca Oberti, trompettiste Fruzsi Hara en hoorniste Anneke Scott.

Les Musiciens du Louvre werd in 1982 opgericht door Marc Minkowski, die tot op de dag van vandaag de artistiek leider van het ensemble is. Het orkest raakte aanvankelijk bekend door zijn interpretaties (op tijdeigen instrumenten) van werken van Händel, Purcell en Rameau, maar later ook met die van Haydn, Mozart, Bach en Schubert. Tevens boekte het gezelschap successen met Frans repertoire uit de negentiende eeuw, zoals opera’s van Berlioz en Bizet. In het huidige concertseizoen ondernemen Les Musiciens du Louvre maar liefst vier Europese tournees met muziek van Bach: naast de Brandenburgse concerten het Weihnachtsoratorium, cantates met Anne Sofie von Otter en de Matthäus-Passion.

Johann Sebastian Bach bood in 1721 zijn bundel met zes Brandenburgse concerten aan markgraaf Christian Ludwig van Brandenburg aan. In deze concerten liet de Duitse barokmeester zien waartoe hij allemaal in staat was binnen het genre ‘concerto grosso’. Met steeds wisselende instrumentaties, melodieën, tempi en stemmingen creëerde Bach zes levenslustige concerten, die tegenwoordig tot zijn meest geliefde werken behoren.

Dinsdag 23 januari 2018, Grote Zaal 20.15 uur
Les Musiciens du Louvre
Thibault Noally - viool en leiding
Annie Laflamme - fluit
Emmanuel Laporte - hobo
Luca Oberti - klavecimbel
Fruzsi Hara - trompet
Anneke Scott - hoorn
J.S. Bach - Brandenburgse concerten, BWV 1046-1051 (compleet)

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl