Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Mariza met Mundo exclusief in Het Concertgebouw

Enige optreden van fadozangeres in Nederland in 2016

Fadozangeres Mariza verzorgt op woensdag 9 juni een exclusief optreden in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Titel van het concert is Mundo, naar de gelijknamige cd die de zangeres in oktober vorig jaar presenteerde. Mariza zingt tijdens het concert veel stukken van deze cd, afgewisseld met klassiekers uit haar muzikale loopbaan.

De kaartverkoop start op woensdag 9 maart om 10.00 uur.

Het concert Mundo is een muzikaal reisdagboek waarin Mariza de hele wereld verkent. Van Kaapverdië tot Spanje, van Argentinië tot - uiteraard - Portugal. Met haar versie van de fado maakt Mariza tijdens Mundo de wereld klein en brengt ze onbekende streken dichtbij. Het meest recente optreden van Mariza was in een uitverkocht Concertgebouw tijdens de Robeco SummerNights van 2015.

Mariza

De Mozambikaanse Mariza groeide vanaf haar derde jaar op in Lissabon, te midden van fadokroegen. Al die melancholieke Portugese liederen vormden haar tot wie ze nu is, of zoals zij het zelf verwoordt: ‘Ik begrijp mezelf door fado te zingen’. Inmiddels doet zij dat op bijna alle continenten, met zeer veel succes. Mariza is met afstand de belangrijkste Portugese stem sinds Amália Rodrigues.

Woensdag 9 juni 2016, Grote Zaal 20.15 uur
'Mundo’
Mariza – zang
José Neto – Portugese gitaar
Pedro Jóla – gitaar
Yami – bas
Vicky Marques – drums en percussie


Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl