Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
MEAU JANTINA TALSMA

MEAU opent de VriendenLoterij ZomerConcerten

Kaarten voor de ruim 80 zomerconcerten in Het Concertgebouw vanaf 8 maart te koop

Het programma van de VriendenLoterij ZomerConcerten 2024 is bekend. Muziekliefhebbers kunnen deze zomer in Het Concertgebouw weer genieten van een afwisselend aanbod. De feestelijke opening op 1 juli ligt in handen van MEAU. Samen met het Metropole Orkest zingt ze haar gevoelige en eerlijke liedjes, zoals Stukje van mij. De zomer bestaat verder uit meer dan 80 concerten met muziek uit alle windstreken voor jong en oud. Van prachtige klassieke concerten, tributes en film- en gamemuziek tot swingende jazz en pop. Kaarten zijn vanaf morgen, donderdag 7 maart, om 10.00 uur te koop via zomerconcerten.nl.

Deelnemers van de VriendenLoterij krijgen 50% korting, omdat zij de zomerprogrammering van Het Concertgebouw mede mogelijk maken.

Grootse klassieke namen uit Nederland en daarbuiten

De zomerprogrammering presenteert gerenommeerde klassieke namen. Bijvoorbeeld Oscar-winnaar Tan Dun die zijn eigen koorwerk Nine – zijn antwoord op Beethovens Ode an die Freude – dirigeert, cellogrootheid Jean-Guihen Queyras, vioolvirtuoos Hilary Hahn, sterviolist Bomsori Kim en meesterviolist Marc Bouchkov. Met concerten van onder meer het Concertgebouworkest, pianisten Iris Hond, Ronald Brautigam en Jan-Willem Rozenboom, en harpiste Lavinia Meijer zijn ook klassieke musici van eigen bodem goed vertegenwoordigd.

Jonge én gevestigde solisten en ensembles maken hun debuut

Bij de VriendenLoterij ZomerConcerten 2024 maken veel solisten en ensembles hun debuut in Het Concertgebouw. In de Grote Zaal zijn dat onder meer de 3JS die met het Red Limo Quartet hun mooiste liedjes in een nieuw jasje steken, het Quinteto Astor Piazzolla – het enige ensemble dat de naam Piazzolla mag dragen -, de Ivoriaanse reggaezanger Tiken Jah Fakoly en de meest bekroonde a capella-groep uit de geschiedenis: Take 6.

Ook jonge talenten, allen met meesterwerken op hun repertoire, maken voor het eerst hun opwachting. Zoals de winnares van de Gramophone Young Artist of the Year 2023 Stella Chen, aanstormend pianotalent Roman Borisov, het Turkish National Youth Philharmonic Orchestra en het Braziliaanse Ilumina dat bestaat uit getalenteerde jongeren uit achtergestelde gemeenschappen. In de Kleine Zaal presenteren het Klenke Quartett, het Teyber Trio en het Londense Marmen Quartet zich voor het eerst aan het Concertgebouwpubliek.

Film- en gamemuziek, tributes, dance, jazz en pop

Het concert van de Bootleg Beatles is een must-see voor de ware Beatles-fan. DI-RECT-zanger Marcel Veenendaal en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengen een eerbetoon aan Chet Baker en Peter Douglas vertolkt met het 10-koppige BOSCO Jazz & Pop Orchestra de hits van Frank Sinatra. En wie het Zuid-Afrikaanse MIAGI Orchestra bij eerdere edities heeft gemist óf nog eens wil zien, heeft geluk: het 60-koppige gezelschap keert terug om muziek van Salif Keita tot Miles Davis te spelen.

Dit jaar is er ook weer een film met livemuziek te zien, namelijk Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark gespeeld door het Residentie Orkest. Philzuid speelt de muziek van filmklassiekers rond vliegende helden en de muziek bij de heldendaden van bijvoorbeeld James Bond en Ben-Hur wordt uitgevoerd door de NWD-Philharmonie en twee koren. Het Antwerp Symphony Orchestra laat tot slot de magische muziek uit populaire videogames als Fortnite en World of Warcraft horen.

Rondom de concerten

Na afloop van veel concerten kan het publiek tijdens ZomerConcerten Live! zijn favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen of een dansje wagen in de Entreehal. Restaurant LIER serveert voorafgaand aan veel concerten een diner. Ook kunnen concertgangers genieten van een pauzearrangement met het zomerse drankje Garden Spritz en het Viotta Borrelarrangement na afloop in Café Viotta.

Bekijk het complete programma van de VriendenLoterij ZomerConcerten 2024 op zomerconcerten.nl