Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Meer dan 1 miljoen kijkers voor Empty Concertgebouw Sessions & nieuwe reeks streams bij ZomerSessies

Het Concertgebouw in Amsterdam bereikte ruim 1 miljoen kijkers met de Empty Concertgebouw Sessions, een serie gratis concertstreams die elke woensdag om 12.30 als alternatief voor het gratis lunchconcert werden uitgezonden.

De serie krijgt een vervolg bij de BankGiro Loterij ZomerSessies, die gisteravond van start ging. Van deze concertreeks wordt vanaf morgen elke vrijdag 21.00 uur een concert uitgezonden. De serie wordt geopend door Alain Clark en Cor Bakker met een soulprogramma.

Terugblik: Empty Concertgebouw Sessions

Wat begon met een homevideo van Dominic Seldis groeide al snel uit tot de Empty Concertgebouw Sessions, ondersteund door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw. Met de lege Grote Zaal als achtergrond had de online serie een grote symboliek voor de status van Het Concertgebouw en de gehele cultuursector in deze moeilijke periode. Een gevarieerde reeks artiesten kwam optreden: van Trijntje Oosterhuis tot Hannes Minnaar en van Amsterdam Sinfonietta tot Ruben Hein. Via social media merkte Het Concertgebouw een grote betrokkenheid van de kijkers, onder wie veel vaste bezoekers: “Deze prachtige pianomuziek verwarmt in deze tijd van kille isolatie.”

Karsu YouTube

Karsu als kijkcijferhit

De Amsterdamse zangeres Karsu bleek het populairst met maar liefst een half miljoen kijkers via Facebook, YouTube en vooral Instagram. Ze repeteerde een week voor een speciaal samengesteld programma. De enthousiaste reacties kwamen vervolgens uit de hele wereld, en met name uit Turkije: “Optreden in Het Concertgebouw en het op deze manier delen was een droom, maar de volgende keer graag met publiek!” De Turkse publieke zender TRT toonde na de uitzending interesse om dit concert op TV uit te zenden.

Vervolg: BankGiro Loterij ZomerSessies

Alle negen concerten van de ZomerSessies zullen worden gestreamd via de website en social media kanalen van Het Concertgebouw. Deze keer in de achtergrond geen lege zaal, maar een ‘1,5 meter zaal’ met 350 bezoekers. Op deze manier hoopt Het Concertgebouw samen met de BankGiro Loterij ook het publiek dat niet in staat is de concerten bij te wonen iets moois te bieden. Elke week wordt er op vrijdagavond om 21.00 uur een concert uitgezonden via de website, YouTube en Facebook. Zanger Alain Clark die neemt de eerste concertstream voor zijn rekening: “Optreden in Het Concertgebouw is altijd speciaal, maar extra bijzonder nu in deze eerste week in een unieke setting. Daar heb ik enorm zin in!"

Programma BankGiro Loterij ZomerSessies STREAMS (afwijkende data van concerten)

Elke vrijdag 21.00 uur in juli en augustus

3 juli 21u Alain Clark & Cor Bakker: Soul & Jazz
10 juli 21u Radio Filharmonisch Orkest, Karina Canellakis (dirigent), Simone Lamsma (viool)
17 juli 21u Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal: Tiempo Loco
24 juli 21u Noa Wildschut (viool) en Elizabeth Brauss (piano)
31 juli 21u Strijkerscollectief Fuse
7 aug 21u Sjors van de Panne: Altijd zo gegaan
14 aug 21u Arthur en Lucas Jussen (piano) met o.a. Mozart, Schubert en Ravel
21 aug 21u Shirma Rouse & Jan van Duikeren
28 aug 21u Dominic Seldis & ensemble: Music, Maestro! LITE