Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Moderne troubadours zingen en spelen in Het Concertgebouw Nederlandstalig luisterlied in de Kleine Zaal

Amsterdam, 28 augustus 2012 - Het Concertgebouw start op 5 oktober 2012 een nieuwe concertserie in de Kleine Zaal: Acoustics. Voor deze serie zijn in samenwerking met Stichting Het Lied vier moderne troubadours uitgenodigd, die hun sporen ruim verdiend hebben in de wereld van het Nederlandstalige luisterlied. In het najaar van 2012 treden Gerard van Maasakkers en Lenny Kuhr op, in het voorjaar van 2013 zijn Ernst Jansz en Frédérique Spigt aan de beurt. Elke artiest verzorgt met Acoustics een eenmalig en uniek programma.

Het luisterlied is van alle tijden. Al in de Renaissance had een goede musicus genoeg aan een luit, een tekst en een melodie om de meest mooie liederen voor te dragen. Het merendeel van het liedoeuvre van Franz Schubert begon bij de componist die zichzelf begeleidde op een gitaar. En ook de oude blueszangers wisten het publiek aan zich te binden met een mooie legende op muziek en een krakende gitaar. De werkwijze van de voor deze serie geselecteerde artiesten staat daar in het verlengde van. De Kleine Zaal van Het Concertgebouw biedt hen een passende sfeer om hun lied te laten klinken.

Het eerste concert in de serie Acoustics wordt op vrijdag 5 oktober verzorgd door Gerard van Maasakkers, die recentelijk werd onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Op 9 november vult Lenny Kuhr met haar lyrische werk en karakteristieke stem de zaal. Voormalig Doe Maar-lid Ernst Jansz zingt op 1 februari eigen werk en vertaalde hits van Bob Dylan. En op 5 april brengt Frédérique Spigt, na een Engelstalig uitstapje, opnieuw haar Nederlandse popchansons.

De serie Acoustics is een samenwerking van Het Concertgebouw met Stichting Het Lied, een organisatie die zich inzet voor de promotie van het Nederlandstalige theaterlied.
Meer informatie over Acoustics en de optredende artiesten via www.concertgebouw.nl

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl