Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Nick & Simon openen de VriendenLoterij ZomerConcerten in Het Concertgebouw

Kaartverkoop voor langste muziekfestival van Nederland van start

Met een hommage aan Simon & Garfunkel openen Nick & Simon samen met het Metropole Orkest op 1 juli de VriendenLoterij ZomerConcerten. Het Koninklijk Concertgebouw geeft hiermee het startsein voor een muzikale zomer zoals vanouds. Met meer dan 2.500 musici uit alle denkbare windstreken, van solisten tot symfonieorkesten, van jazztrio’s tot singer-songwriters, en met zeer diverse muzikale achtergronden. Gevestigde namen als Katia en Marielle Labèque, Isabelle Faust, Ilse DeLange, Liza Ferschtman, Iris Hond, Isabelle van Keulen, Fuse, Trijntje Oosterhuis en het Koninklijk Concertgebouworkest. En nog meer dan ooit bestieren ook jonge talenten in juli en augustus de podia van Het Concertgebouw. Nieuw zijn de Basement Sessions waar aanstormende musici uit de pop, soul en jazz op vrijdagavond in de Koorzaal in de kelder van Het Concertgebouw intieme concerten geven. Vandaag om 10.00 uur start de kaartverkoop via zomerconcerten.nl.

Met het openingsconcert op 1 juli treden Nick & Simon wederom in de voetsporen van hun grote voorbeelden Simon & Garfunkel. Dat legendarische Amerikaanse zangduo trad zélf op 2 mei 1970 op in Het Concertgebouw tijdens één van de beruchte nachtconcerten.

Nick Schilder: ‘Het is zo gaaf om in Het Concertgebouw met het waanzinnige Metropole Orkest de muziek van Simon & Garfunkel te spelen. Ook nu proberen we weer hun voetstappen te volgen, want zij hebben zélf ook in Het Concertgebouw opgetreden!’

Om het concert voor zoveel mogelijk liefhebbers beschikbaar te maken, wordt het ook als livestream aangeboden.

2.500 musici, 75 concerten, 27 orkesten en talloze ensembles in Amsterdam voor muziekfestival

Na twee edities met beperkingen keren de VriendenLoterij ZomerConcerten in de zomer van 2022 terug voor een grootse editie. Bij de in totaal 75 concerten verwelkomt Het Concertgebouw meer dan 2.500 musici. Uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en zelfs Zuid-Amerika komen symfonieorkesten naar Amsterdam. Hieronder zijn ook acht jeugdorkesten zoals het European Union Youth Orchestra, National Youth Orchestra of the USA en het Filármonica Joven de Colombia. Naast geliefde werken als De vier jaargetijden van Vivaldi en Dvoráks ‘Nieuwe Wereld’-symfonie staan dit jaar ook zeven filmmuziekconcerten op het programma.

Filmpje: Vier de zomer met muziek!

Enkele highlights

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en zangeres Sabrina Starke verzorgen een tribute aan Nina Simone. Verder speelt er een keur aan jong talent. Denk aan sopraan Laetitia Gerards, zangeres Nai Barghouti, Chineke! Junior Orchestra, het Gustav Mahler Jugendorchester, violisten Randall Goosby en Noa Wildschut, de cellisten Victor Julien-Laferrière en Abel Selaocoe, en pianist Alexandre Kantorow. Verder is er veel filmmuziek te beluisteren, zoals Star Wars Return of the Jedi (met de film op groot scherm), A tribute to John Williams en soundtracks van superheldenfilms.