Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Nieuwsupdate September

'We zijn er weer!' | Boekpresentatie Dan Brown | Koninklijk Concertgebouw Concours | 150.000 kijkers voor BankGiro Loterij ZomerSessies | Interview met Programmeur Marian vd Meer | Edsilia Rombley 4x | Beethoven 2020

Opening concertseizoen 'We zijn er weer!'

Het Concertgebouw opent het nieuwe concertseizoen op 6 september met Het Zondagochtend Concert met pianiste Anna Fedorova, een geliefde gast in deze serie. Zij brengt Chopins Tweede Pianoconcert ten gehore samen met de Nordwestdeutsche Philharmonie onder leiding van Yves Abel. De start van dit bijzondere 1,5-meter seizoen gaat gepaard met een uitgebreide campagne 'We zijn er weer!'. In deze campagne heten cellist Nicolas Altstaedt en sopraan Lilian Farahani, te zien op foto's van Marco Borggreve, bezoekers welkom in Het Concertgebouw.

Boekpresentatie Dan Brown in Het Concertgebouw

De populaire schrijver Dan Brown presenteert woensdag 2 september wereldwijd zijn nieuwste boek: het Wilde Dierenorkest. Voor dit interactieve kinderboek componeerde Brown ook zélf de muziek. In Het Concertgebouw zal het boek met een concert als eerste worden gepresenteerd aan 51 kinderen van IBS De Horizon uit Zaanstad. Dit evenement vormt tevens de kick-off van het educatieve concertseizoen in Het Concertgebouw.

Finale Koninklijk Concertgebouw Concours

Na een videovoorronde via YouTube, de halve finale in de Kleine Zaal én een masterclass is het dan nu zover: op 20 september de twaalfde finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Acht jonge musici laten van zich horen op het podium van de Kleine Zaal. De jury bestaat uit dirigent Vincent de Kort, hoorniste Katy Woolley van het Concertgebouworkest, pianist Thomas Beijer, violist Julia Philippens van Fuse en bandoneonist Carel Kraayenhof. Het is mogelijk de deelnemers te volgen in hun voorbereiding of te interviewen voorafgaand of na afloop van de finale.

BankGiro Loterij ZomerSessies: meer dan 6000 bezoekers en 150.000 kijkers

In een omgebouwde concertzaal met businessclass-stoelen was in juli en augustus na drie maanden van stilte weer volop muziek te horen. De 24 BankGiro Loterij ZomerSessies trokken 6000 bezoekers in de corona-opstelling. De wekelijkse concertstreams op website, YouTube en Facebook werden in totaal door meer dan 150.000 muziekliefhebbers bekeken. Samen met de BankGiro Loterij kijkt Het Concertgebouw terug op een geslaagde alternatieve muziekzomer.

Achter de schermen bij Het Concertgebouw: programmeur Marian van der Meer

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan het mogelijk maken van het nieuwe concertseizoen. De facilitaire dienst maakte de praktische plannen, de klantenservice draaide overuren, de suppoosten kregen nieuwe taken, en programmeur Marian van de Meer was vanaf haar zolderkamer druk bezig met de alternatieve najaarsprogrammering. Dat betekende ‘veel bellen, veel mailen, veel masseren, veel geven en nemen’. Lees hier het complete interview.

Edsilia Rombley 4x in de Grote Zaal

Zangeres Edsilia Rombley had een droomvoorjaar gepland met een debuut in een uitverkochte Grote Zaal en de presentatie van het Eurovisie Songfestival. De coronacrisis gooide roet in het eten. Als alternatief gaf ze in april een optreden in een lege zaal tijdens de Empty Concertgebouw Session. Nu staat ze in september vier keer in Het Concertgebouw: 'Het worden intieme, speciale avonden en ik heb er erg veel zin in om met mijn band op deze bijzondere plek te staan!'

Beethoven 2020 start met Pražák Quartet

Het Tsjechische Pražák Quartet is bezig met zijn afscheidstournee. Na bijna vijftig jaar optredens op de belangrijkste concertpodia ter wereld stopt het kwartet. Met de uitvoering van Beethovens Strijkkwartet nr. 6 trappen ze de Beethoven 2020 concertserie af. Op 2 oktober volgt het fameuze Hagen Quartet die voor deze gelegenheid in de Grote Zaal zullen optreden.