Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Ode aan jarige David Crosby (80 jaar) door Her Majesty in Het Concertgebouw

De Nederlandse band Her Majesty brengt op zaterdag 21 augustus een ode aan de iconische folkrockplaat Déjà vu met klassiekers als Teach Your Children, Our House en Carry On. Vorig jaar stond precies vijftig jaar na de release een eerbetoon in Het Concertgebouw gepland. Nú haalt de band dit concert in bij de gelegenheid van de verjaardag van de 80ste verjaardag van David Crosby. Her Majesty presenteert op zaterdag 21 augustus in Het Concertgebouw maar liefst drie concerten met 800 man live-publiek.* Ook is er voor de thuisblijvers een betaalde livestream van het concert die wordt gepresenteerd door Dolf Jansen.

Crosby, Stills, Nash & Young

Crosby, Stills, Nash & Young zijn vanaf 1969 pioniers in de folkrock. Met korte stootjes: al in 1970, kort na verschijning van album Déjà vu, split de groep. Intussen zijn we vele reünies verder, soms met drie, soms met vier leden. David Crosby is nog zeer actief. Op 14 augustus viert hij zijn 80ste verjaardag. En mede daarom een extra feestelijke avond op 21 augustus in Het Concertgebouw: een muzikale ode van Her Majesty aan dit illustere gezelschap.

Her Majesty ‘samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie’

De Nederlandse band overstijgt volgens CSNY-liefhebbers bijna het origineel. Hoewel Her Majesty zich noemde naar een Beatles-song, maakt de band vooral furore met hun CSNY-tournees. Hun Marrakesh Express-tournee leverde louter uitverkochte zalen op. Anders dan hun Amerikaanse voorgangers zijn ze bovendien een stabiele eenheid. Met Bertolf Lentink en Jelle Paulusma als frontzangers levert de band ‘samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie’, aldus de Volkskrant.

Zaterdag 21 augustus Het Concertgebouw

Tickets vanaf € 32 verkrijgbaar via website Het Concertgebouw

https://www.concertgebouw.nl/her-majesty

16.45 uur / 19.00 uur / 21.15 uur

Het concert van 19.00 uur ook te bekijken als livestream, tickets vanaf € 10

*Sinds vrijdag 31 juli laat Het Concertgebouw op basis van het coronatoegangsbewijs 800 bezoekers per concert toe (capaciteit 1974 stoelen)