Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Ode aan muziekjaar 1983 met Leo Blokhuis, Ernst Jansz en Thijs Boontjes

Muziekcollege met Strange Brew: A Love Letter to 1983

Muziekkenner Leo Blokhuis gaat in zijn nieuwste muziekcollege in Het Concertgebouw veertig jaar terug in de tijd. In A Love Letter to 1983 brengt hij samen met een keur aan artiesten op maandag 13 maart een ode aan het muziekjaar 1983. Het jaar van de eerste Nederlandse reageerbuisbaby, Star Wars Return of the Jedi en massaprotesten tegen ‘De Bom’. Maar ook van de legendarische albums van David Bowie, The Police en Michael Jackson. Samen met Yorick van Nordens band Strange Brew neemt Leo Blokhuis het publiek mee in dit muziekcollege met onder anderen Ernst Jansz en Thijs Boontjes als special guests.

DOE MAAR met Ernst Jansz in 1983

Waar de tributes aan muziekjaren en -groepen zich in Het Concertgebouw vaak richten op internationale muzikanten en hits is er met gastartiest Ernst Jansz een Nederlandse artiest uit dit bijzondere muziekjaar te gast. DOE MAAR was in 1983 op z’n hoogtepunt. Jong Nederland lag aan de voeten van de aanstekelijke Nederpop van deze band. Op maandag 13 maart komt ook dit muziekhoofdstuk uit 1983 aan bod.

Thijs Boontjes met Nederlandstalige hit Deze nacht

De populaire Nederlandse zanger Thijs Boontjes ziet eruit alsof hij direct uit de jaren tachtig komt. Hij twijfelde dan ook niet toen Yorick van Norden hem benaderde voor deze muzikale tijdreis in Het Concertgebouw. Thijs Boontjes scoorde in 2020 een hit met Deze nacht, een Nederlandstalige versie van Lionel Richie’s All Night Long uit 1983.

Leo Blokhuis

Leo Blokhuis is bekend van het TV-programma Top 2000 en presenteerde al meerdere muziekcolleges in Het Concertgebouw. Samen met Strange Brew bracht hij zo een ode aan de Summer of Love (1967) en A Love Letter To… 1972.

Strange Brew

Strange Brew bestaat uit Yorick van Norden, Anne Soldaat, Jeroen Kleijn, Reyer Zwart en Paul Bond. Zij vieren met hun voorstellingen de belangrijkste en mooiste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de popmuziek. Eerder maakten zij programma's over o.a. Woodstock, Elvis Presley, The Beach Boys en Paul McCartney.

Leo Blokhuis, Strange Brew & Friends: A Loveletter to 1983

Leo Blokhuis

Strange Brew

Thijs Boontjes

Ernst Jansz

Maandag 13 maart 2023 20.15 uur

Kaarten vanaf € 35 zijn per direct te koop via de website van Het Concertgebouw.