Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Opening Kindermuziekweek met Junior Songfestivalwinnaars Unity, het Leerorkest en Izaline Calister

Het Concertgebouw opent landelijke Kindermuziekweek

Op vrijdag 9 april is Het Concertgebouw het podium voor de groots opgezette opening van de derde landelijke Kindermuziekweek. Unity treedt op, de meidengroep die bekend is als winnaar van het Junior Songfestival NL, vierde werd bij het Junior Eurovisie Songfestival en momenteel met Have My Heart in de Zapp Kids Top 20 staat. Het veelgeprezen Leerorkest treedt op samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en kindercomponist Daan de Swart (10 jaar). Zangeres Izaline Calister presenteert het concert waarin ook het Kindermuziekweeklied Muziek Kan Altijd zal worden gezongen. Honderden scholen, theaters, concertzalen, muziekscholen, podia en muziekinstellingen doen dit jaar mee met de Kindermuziekweek.

Van 9 tot 18 april vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats. Dertien partners en meer dan tachtig deelnemers organiseren een online programma met inspirerende livestreams, interactieve lessen en lezingen, muzieklessen, workshops en singalongs. Kinderen tot twaalf jaar (en alle ouders en grootouders) kunnen tijdens de week genieten van alle mogelijke soorten muziek. Van hiphop tot klassiek; om te luisteren of om zelf te maken. Voor het eerst lanceren de Kindermuziekweek en educatieve partner 123ZING een speciaal Kindermuziekweeklied. Het lied Muziek Kan Altijd is geschreven door Willem Wilminkprijswinnaar Jeroen Schipper en is op 1 maart gelanceerd.

Welkom bij het orkest!

Twee dagen na de opening volgt tijdens Het Zondagochtend Concert de uitvoering van het populaire educatie- en familieconcert ‘Welkom bij het Orkest!’ van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Dit recent ontwikkelde populaire educatieve concert brengt kinderen op speelse wijze in contact met het fenomeen symfonieorkest. Meer dan 103 schoolklassen hadden zich ingeschreven voor een 'echt' bezoek aan Het Concertgebouw. Nu is het programma volledig digitaal: 2334 leerlingen zullen ter voorbereiding bijvoorbeeld klassikaal kennismaken met de musici via speciale whatsapp-sessies. Ook leren ze het 'Welkom bij het Orkest'-lied en een echte samba. Tot slot beleven ze het concert via een concertstream in hun eigen klaslokaal. Meedoen kan óók zonder voorbereiding in familieverband door op zondagochtend 11 april 10.30 uur mee te kijken of luisteren bij de AVROTROS op NPO Radio 4 en via de social mediakanalen van Het Concertgebouw en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het educatie-programma blijft tot de zomer voor scholen in heel Nederland beschikbaar.

De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Noord Nederlands Orkest, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet en de Willem Wilmink Prijs en wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting STAP, BUMA Cultuur, Triodos Foundation, Freek en Hella de Jonge Stichting, Fonds 1999, Stichting de Weile Ogier, Stichting Elise Mathilde Fonds en Hendrik Muller Fonds en alle deelnemers. 123ZING is sinds 2021 educatief partner.