Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Operaster Angela Gheorghiu zingt Italiaans operarepertoire in Het Concertgebouw

Na haar overweldigende optreden in september 2013 geeft de Roemeense sopraan Angela Gheorghiu op dinsdag 25 november a.s. opnieuw een concert in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. Bracht Angela Gheorghiu vorig jaar een gevarieerd programma van Händel tot Massenet, nu schittert zij in aria’s van operacomponisten Puccini, Verdi en tijdgenoten. Een deel van het concert staat Gheorghiu op het podium samen met landgenoot tenor Marius Vlad Budoiu. Samen vertolken zij beroemde operaduetten van Mascagni, Verdi, Cilea en Puccini.

Sopraan Angela Gheorghiu zingt in Amsterdam onder meer aria’s van sleutelrollen uit haar carrière: in 1992 maakte ze haar internationale debuut in Royal Opera House Covent Garden als Mimì in Puccini’s La bohème. Daarna volgden al snel optredens in de andere grote operazalen. In 2010 vierde de operaster triomfen in de titelrol van Cilea’s Adriana Lecouvreur, een rol die haar zeer dierbaar is. Beide operarollen vertolkte ze onlangs opnieuw in Wenen, Parijs en Londen. In de loop van de jaren bouwde Gheorghiu een breed oeuvre op: zij leeft zich net zo makkelijk in opera’s van Händel en Mozart in als in het hartverscheurende drama van belcanto- en veristisch repertoire.

Marius Vlad Budoiu staat voor het eerst in zijn carrière samen met Angela Gheorghiu op de internationale podia van Amsterdam, Parijs en Graz. Hij geldt als een van de meest vooraanstaande Roemeense tenoren, weet zijn operarollen heel goed te acteren en is een uitstekend zangdocent. De zanger is niet alleen een graag geziene gast in opera- en concertzalen in eigen land, maar ook in andere Europese landen en Japan.

Het concert staat onder leiding van Tiberiu Soare, chef-dirigent bij de Roemeense radio-orkesten en -koren. Soare leidt Het Gelders Orkest, dat regelmatig te gast is in Het Concertgebouw. Soare trad eerder al met succes met Angela Gheorghiu op in Londen, Praag, München, Parijs en Wenen. Ook hun recente opname van Roemeense Christmas carols kreeg lovende recensies.

Dinsdag 25 november, Grote Zaal 20.15 uur
Angela Gheorghiu - sopraan
Marius Vlad Budoiu - tenor
Het Gelders Orkest
Tiberiu Soare - dirigent

Aria’s, duetten en werken van o.a. Verdi, Puccini, Cilea, Mascagni en Leoncavallo

Dit concert komt tot stand i.s.m. U-Live

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl