Pers
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen

Oscar Harris – 80th Birthday Concert in Het Concertgebouw

Oscar_Harris_1981 -credit Hans van Dijk - Anefo via Nationaal Archief

Het Concertgebouw viert op 1 december 2023 de tachtigste verjaardag van Oscar Harris, de Surinaams-Nederlandse zanger die vanaf de jaren zeventig in Nederland furore maakte. Hij verwierf bekendheid als lid van de Twinkle Stars en later als solo-artiest. Try a Little Love, Alta Gracia en Song for the Children zijn bekende singles van zijn hand. Bij het concert zijn naast Oscar Harris zelf ook veel muzikale vrienden te gast. Onder anderen Bryan B, Tony Sherman en Luciano Felicien maken hun opwachting op deze feestelijke avond. Gerda Havertong presenteert de avond en neemt het publiek mee door het leven van Oscar Harris.

Oscar Harris arriveerde in 1963 als student in Nederland. Twee jaar later ging hij als zanger deel uitmaken van The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse band. Met hun hit Soldier's Prayer stonden zij twee weken op de eerste plek in de Daverende Dertig. Leadzanger Billy Jones verliet de groep in 1972, voor hem in de plaats kwam de toen 17-jarige Humphrey Campbell. In 1973 besloot Oscar Harris om de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.

Wat een prachtig cadeau om samen met mijn muzikale vrienden in Het Concertgebouw mijn tachtigste verjaardag te vieren!

Na een korte muzikale zoektocht kwam aan het einde van de jaren zeventig Oscar Harris' solocarrière goed van de grond. Hij scoorde diverse hits met een mix van vrolijke, Caribisch getinte meezingers en zwoele soulballads. Zijn grootste hit uit die tijd is Song for the Children, die hem internationale bekendheid opleverde. Halverwege de jaren tachtig werd het rustiger rond Harris. Hij trad nog veel op in discotheken, voor de radio en soms in de grote concertzalen met het Metropole Orkest. In juli 2015 verscheen het album Soldiers Prayer (En Andere Poku's) bij het hiphop-label Top Notch. Dit album bevat al zijn grote hits, plus een aantal in het Surinaams gezongen liedjes.

Oscar Harris – 80th Birthday Concert in Het Concertgebouw

Vrijdag 1 december 20.15 uur

Kaarten vanaf € 25 via www.concertgebouw.nl

 • Oscar Harris
 • Bryan B
 • Tony Sherman
 • Alfons Wielingen
 • Luciano Felicien
 • Orville Breeveld
 • Gerda Havertong (ceremoniemeester)
 • Benny Alwart (regie)
 • Glenn Gaddum (arrangementen)