Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Pierre Audi en Hein Schumacher treden toe tot Raad van Commissarissen Het Concertgebouw

Pierre Audi en Hein Schumacher zijn op 25 juni 2019 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V.

Pierre Audi (Beiroet, 1957) studeerde aan Oxford University voordat hij in 1979 het Almeida Theatre in Londen en het Festival of Contemporary Music oprichtte dat hij regisseerde tot 1989. Hij werd in 1988 benoemd tot directeur van de Nationale Opera en leidde dit gedurende 30 jaar tot augustus 2018. Naast zijn verantwoordelijkheden voor de opera in Amsterdam, was hij 10 jaar lang – tussen 2004 en 2014 – artistiek directeur van het Holland Festival. Sinds september 2018 is hij algemeen directeur van het Festival d’Aix-en-Provence alsmede artistiek directeur van Park Avenue Armory in New York.

Pierre Audi: 'Het Concertgebouw is one of the prime beacons of musical excellence in the world. It plays a vital role in the blossoming of the performing arts in the Netherlands. I am honoured to contribute with my experience to its continued development.'

Hein Schumacher (Breda, 1971) is sinds 1 januari 2018 Chief Executive Officer bij Koninklijke FrieslandCampina N.V. Voorheen bekleedde hij de functie van Chief Financial Officer. Sinds 2015 is hij lid van de executive board van FrieslandCampina.

Voordat hij bij FrieslandCampina kwam, bekleedde Hein verschillende internationale functies bij bedrijven zoals Unilever N.V., Royal Ahold N.V. en H.J. Heinz, nu KraftHeinz. Gedurende zijn tijd bij Heinz (2003-2014) was hij in de Verenigde Staten gevestigd als Vice-president en Chief Strategy Officer, in Londen als Vice President en Chief Financial Officer Europe en in Shanghai als president Greater China. De laatste functie bij Heinz was Executive Vice President voor de regio Azië-Pacific en lid van het Global Executive Leadership Team.

Hein Schumacher: 'Het Concertgebouw is een icoon in de internationale muziekwereld. Het is een voorrecht om als commissaris bij te mogen dragen aan het behoud van dit bijzondere gebouw en om samen met zoveel andere betrokkenen verder te bouwen aan de heel goede reputatie.'

Na de benoeming van Pierre Audi en Hein Schumacher tot nieuw lid en het aftreden van lid Eli Leenaars is de samenstelling van de Raad van Commissarissen van Het Koninklijk Concertgebouw N.V. per 25 juni 2019 als volgt:

Hans Wijers, voorzitter
Pierre Audi
Dick Boer
Jet Bussemaker
Volkert Doeksen
Anja Mutsaers
Hein Schumacher
Herna Verhagen