Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Popzangeres Froukje geeft samen met collectief Pynarello speciaal concert op Koningsnacht

Koningsnachtconcert in samenwerking met jongerenvereniging Entrée

Logo

Op Koningsnacht presenteert Het Concertgebouw een exclusief concert: zangeres Froukje zal samen met collectief Pynarello optreden. Bekend van Ik wil dansen was Froukje het afgelopen jaar te zien op alle grote Nederlandse festivals. Op 26 april staat ze eenmalig met rebellencollectief Pynarello en koor NKK NXT in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Na afloop is er een afterparty in de Entréehal met een dj-set van Froukje & friends. Het concert zal om 22.50 uur te zien zijn bij AVROTROS op NPO 2. Bij eerdere edities van het Koningsnachtconcert traden onder anderen MEAU, Benjamin Clementine en Fink op. De kaartverkoop start vrijdag 3 maart om 10.00 uur via de website van Het Concertgebouw.

Koningsnacht in Het Concertgebouw

Het Koningsnachtconcert is een traditie van jongerenvereniging Entrée: een bijzonder concert waarbij popartiesten zich met een klassiek orkest verbinden. Eerder verwelkomde het Concertgebouworkest een keur aan internationale popartiesten tijdens Koninginnenacht en Koningsnacht: CocoRosie, Patrick Watson, Benjamin Clementine en José James. Fink bracht zelfs een album uit naar aanleiding van zijn optreden. In 2022 traden vier Nederlandse singer-songwriters op tijdens het Koningsnachtconcert: Jeangu Macrooy, MEAU, Pitou en Thomas Azier.

‘Ik vind het een eer om met mijn liedjes in het Concertgebouw te mogen staan. Samen met allemaal getalenteerde muzikanten verheug ik me erop om er een bijzondere avond van te maken.’

Froukje over het Koningsnachtconcert in Het Concertgebouw

Debuut Froukje in de Grote Zaal

Zangeres Froukje is sinds haar eerste hit in 2020, het klimaatlied Groter dan ik, niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. De 21-jarige Rotterdamse won in april 2020 de 3FM Talent Award. Haar grote doorbraak kwam tijdens de coronaperiode met nummers als Ik wil dansen, Onbezonnen en Licht en donker, waarmee ze noodgedwongen meer zonder dan mét publiek moest optreden. Dat haalde ze in 2022 ruimschoots in: ze stond op Pinkpop, Pukkelpop, Best Kept Secret, Concert at Sea en Lowlands. In oktober 2022 gaf ze een concert in een uitverkochte AFAS Live.

Rebellencollectief Pynarello en NKK NXT

Muzikaal collectief Pynarello wil dat de wereld van de klassieke muziek avontuurlijker, spannender en spontaner wordt. Daarom spelen de Pynarelli staand, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Ze experimenteren met de conventies van de klassieke muziek: alle heilige huisjes staan ter discussie. Zo spelen de musici in kleurrijke kleding in plaatst van stemmig zwart en is er veel beweging op het podium. De klassieke muziek staat centraal, maar het ‘rebellencollectief’, zoals Pynarello zichzelf omschrijft, laveert behendig tussen uiteenlopende genres. Op Koningsnacht speelt het orkest twee composities van eigen hand, gecomponeerd door Geerten Feller en Jeffrey Bruinsma. Zo speelt het ensemble niet alleen symfonieën van Beethoven, maar treedt het ook op met andere, gelijkgestemde avonturiers waaronder brassband Gallowstreet, saxofoniste Kika Sprangers en udspeelster Jawa Manla.

NKK NXT is het jong talentkoor van het Nederlands Kamerkoor. NKK NXT ‘Koorzangers van de toekomst’ vormt zo een brug voor jonge zangers naar een professionele carrière in de muziek. Het ensemble geeft veel ruimte voor eigen initiatief van de zangers, bijvoorbeeld het zelf ontwikkelen van theatrale concerten. Eerder trad het koor op met Wende Snijders, Gouden Haas, Silbersee en Chantal Acda.

Zangeres MEAU bij het Koningsnachtconcert 2022.

Jongerenvereniging Entrée

Entrée is de jongerenvereniging van Het Concertgebouw & het Koninklijk Concertgebouworkest, is medeorganisator van het Koningsnachtconcert. Het lidmaatschap voor iedereen tot en met 35 jaar biedt exclusieve concerten, playlists, tips, podcasts, kortingen tot en met 75% en toegang tot exclusieve voorverkoop van concerten, zoals het Koningsnachtconcert. Kijk voor meer informatie op de website van Entrée www.jouwentree.nl

Het Koningsnachtconcert: Froukje, Pynarello & NKK NXT

Woensdag 26 april 2023

Aanvang: 21.00 uur

Kaarten vanaf € 25 via www.concertgebouw.nl/koningsnacht