Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Programmering VriendenLoterij ZomerConcerten bekend

Kaarten voor de bijna 80 zomerconcerten in Het Concertgebouw te koop

Het belooft weer een heerlijke, muzikale zomer te worden in Het Concertgebouw. Het programma van de VriendenLoterij ZomerConcerten is bekend. Een zomer met muziek uit alle windstreken voor jong en oud, van klassiek en jazz tot pop en filmmuziek. Op 1 juli geeft Maan samen met het Metropole Orkest onder leiding van Hugh Brunt het startsein voor bijna 80 concerten. Kaarten voor de VriendenLoterij ZomerConcerten zijn vanaf morgen, donderdag 9 maart, om 10.00 uur te koop via zomerconcerten.nl.

Deelnemers van de VriendenLoterij krijgen 50% korting, omdat zij de zomerprogrammering van Het Concertgebouw mede mogelijk maken.

Wereldsterren uit binnen- en buitenland

Deze zomer zijn grote namen te gast in Het Concertgebouw, zoals pianist Yuja Wang, de dirigerende violist Renaud Capuçon en de Italiaanse dirigent Antonio Pappano. Jazzdiva Dee Dee Bridgewater geeft een concert en de Braziliaanse legende Gilberto Gil treedt voor het allerlaatst op in Amsterdam.

We verwelkomen opnieuw het Ukrainian Freedom Orchestra en uiteraard ook het Concertgebouworkest. Met concerten van onder anderen Lucas en Arthur Jussen, Liza Ferschtman, Hannes Minnaar en Isabelle van Keulen zijn ook solisten van eigen bodem ruim vertegenwoordigd.

Jong, groots talent

Zoals iedere zomer biedt Het Concertgebouw ook deze zomer opkomend talent een podium. Maar liefst zeven jeugdorkesten spelen de sterren van de hemel, zoals het Cubaanse Havana Lyceum Orchestra met het opzwepende programma Mozart y Mambo, Jong Metropole en het Gustav Mahler Jugendorchester.

Ook staan er jonge, getalenteerde solisten op het programma, zoals pianist Yunchan Lim en de violisten Daniel Lozakovich en María Dueñas. Het Orchestre National du Capitole de Toulouse musiceert onder leiding van het 22-jarige Finse dirigeerwonder Tarmo Peltokoski.

Verder is de Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe na zijn enorme succes vorige zomer opnieuw te gast. Dit keer in de Grote Zaal en met de Nederlandse première van Four Spirits, een celloconcert dat hij zelf heeft geschreven.

Filmmuziek, tributes, jazz, pop en meer

Ook pop- en jazzliefhebbers komen deze zomer weer aan hun trekken. Naast het openingsconcert van Maan zingt Jaap Reesema nummers van zijn recent verschenen album Als je voor me staat, speelt Racoon de mooiste nummers van Spijt is iets voor later en brengt Jeangu Macrooy met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een Tribute to Bill Withers. Bij het concert van Goran Bregović gaan de stoelen uit de zaal, evenals voor het concert van Joep Beving (waarbij je kunt liggen of zitten) en een dansfeest met DJ St. Paul.

Voor het concert van Star Wars: The Force Awakens wordt de Grote Zaal omgetoverd tot een bioscoop met livemuziek door het Residentie Orkest onder leiding van Dirk Brossé. Daarnaast zijn er nog twee filmconcerten, met de muziek van James Bond en met de muziek van John Williams. A-cappellagroep Ladysmith Black Mambazo en Orchestra Baobab geven swingende concerten en het Noord Nederlands Orkest sluit de ZomerConcerten op 31 augustus af met een feestelijke Summertime Finale.

Rondom de concerten

Na afloop van veel concerten kunnen liefhebbers tijdens ZomerConcerten Live! hun favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen of een dansje wagen in de Entreehal. Restaurant LIER serveert voorafgaand aan veel concerten een diner en ook kunnen concertgangers genieten van een pauzearrangement met een cocktail LimonCello & Lime in de Spiegelzaal en een borrelarrangement na afloop in Café Viotta.

Over de VriendenLoterij ZomerConcerten

De zomerconcerten in Het Concertgebouw in juli en augustus zijn uitgegroeid tot een van de best bezochte festivals van ons land. De VriendenLoterij is sinds 2019 partner van de zomerconcerten. Het partnership past goed bij de filosofie van zowel de VriendenLoterij als Het Concertgebouw om een breder publiek de schoonheid van live muziek te laten ontdekken door laagdrempelige concerten in een informele sfeer. Deelnemers van de VriendenLoterij ontvangen 50% korting op alle ZomerConcerten die zij bovendien met voorrang kunnen kopen. Bekijk het complete programma van de VriendenLoterij ZomerConcerten op zomerconcerten.nl.