Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Roderick Williams, Benjamin Herman, Quirine Viersen en Carel Kraayenhof in nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

Van Lanschot Kempen ondersteunt verlenging concertserie vanuit leeg Concertgebouw

Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert vanwege de aanhoudende sluiting van de concertzaal met ondersteuning van hoofdsponsor Van Lanschot Kempen vier nieuwe edities van de Empty Concertgebouw Sessions. Een gevarieerd gezelschap aan artiesten treedt op, van de Nederlandse topcelliste Quirine Viersen tot de internationale operaster Roderick Williams en van bandoneonist Carel Kraayenhof tot saxofonist Benjamin Herman. Presentator Floris Kortie neemt vanaf deze week de presentatie van concerten en korte interviews met de artiesten voor zijn rekening.

Roderick Williams zingt Vaughan Williams

De gevierde Britse bariton Roderick Williams is in Amsterdam voor een exclusieve online preview van Michel van der Aa’s nieuwe opera Upload, onderdeel van het Opera Forward Festival. In zijn Empty Concertgebouw Session brengt hij samen met pianist Daan Boertien een selectie van de Songs of Travel van Ralph Vaughan Williams ten gehore. De zanger kijkt enorm uit naar zijn optreden: 'Het is fantastisch om weer terug in Amsterdam en Het Concertgebouw te zijn. Ik grijp in deze tijden elke kans om op te treden, maar dit is daadwerkelijk perfect: Vaughan Williams zingen in Het Concertgebouw!'

Piazzolla's 100ste geboortedag met Carel Kraayenhof

De geliefde Argentijnse componist Astor Piazzolla zou op 11 maart 100 jaar zijn geworden. Bandoneonist Carel Kraayenhof is zijn bekendste voorvechter en vertolker in Nederland. Tientallen keren trad Kraayenhof al op in Het Concertgebouw. Op donderdagavond 11 maart brengt hij samen met pianist Juan Pablo Dobal een ode aan 'zijn' componist met de composities Decarísimo (1961), Milonga del ángel (1964), La muerte del ángel (1962) en Solitude (1975).

Quirine Viersen met Bach

Quirine Viersen brengt Bachs geliefde Eerste cellosuite ten gehore. De celliste nam na de geboorte van haar eerste kind in 2010 de cellosuites van Bach op én in 2018 opnieuw: 'De muziek van Bach is voor mij zeer sterk verbonden met nieuw leven, een nieuw begin en nieuwe energie.'

Empty Concertgebouw Sessions

De concertserie vanuit een leeg Concertgebouw startte drie weken na de eerste lockdown op 8 april 2020 met een optreden van pianiste Anna Fedorova. Inmiddels traden 75 musici op in 28 Empty Concertgebouw Sessions, waarbij de lege Grote Zaal van Het Concertgebouw als achtergrond voor de optredens diende. Een toevoeging vanaf maart is presentator Floris Kortie. Hij zal voorafgaand aan elk concert een korte introductie geven en de musici interviewen. Hoogtepunten uit de concertserie zijn onder andere de optredens van Anna Fedorova, Karsu, Izaline Calister en José James. De Empty Concertgebouw Sessions worden mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw.

De Empty Concertgebouw Sessions zijn elke donderdagavond 20.30 uur te zien via de socialmediakanalen en website van Het Concertgebouw.

11 maart Carel Kraayenhof (bandoneon) & Juan Pablo Dubal (piano)

18 maart Benjamin Herman (altsax) Timothy Banchet (piano) & Thomas Pol (bas)

25 maart Quirine Viersen (cello)

01 april Roderick Williams (bariton) & Daan Boertien (piano)

Het complete archief van de Empty Concertgebouw Sessions is terug te kijken op www.concertgebouw.nl/sessions