Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Samira Said - de Marokkaanse diva in Het Concertgebouw

Op 15 september in de Grote Zaal: Samira Said, een van de grootste Arabische supersterren. Na een carrière van 40 jaar en wereldwijde hits, staat 'The Moroccan Diva' eindelijk in Het Concertgebouw.

Samira Said, een van de grootste Arabische supersterren, schittert vandaag in de Grote Zaal. Deze in Marokko geboren diva heeft al bijna vijftig albums op haar naam staan en kijkt terug op een carrière van meer dan veertig jaar. Met haar enorme oeuvre en memorabele videoclips wist ze generaties te boeien. Songs als Youm Wara Youm, Hawa hawa, Algani Baad Yomen en Aweeni Beek behoren tot de populairste internationale hits van Arabische bodem.

Arabische en Marokkaanse nostalgie
Samira Said ontving meer dan veertig muziekprijzen, onder andere de World Music Award en BBC Award zijn toonaangevend voor de internationale waarde van deze muze. Vanavond zal Samira Said het publiek laten baden in een muzikale zee van Arabische en Marokkaanse nostalgie.

In 1980 deed Said mee aan het Eurovisiesongfestival 1980 met het liedje Bitaqat hob, in het Arabisch: بطاقة حب. Bitaqat hob was en is het eerste en enige volledig in het Arabisch gezongen liedje op het festival. De titel betekent 'liefdeskaart', soms ook vertaald als 'liefdesbericht'.

Het Eurovisiesongfestival werd in 1980 in Nederland gehouden. Said behaalde een 18e plaats, alle punten (7 in totaal) kwamen van Italië. Sindsdien doet Marokko niet meer mee aan het songfestival.

De Marokkaanse superster heeft tientallen hits op haar naam staan en werkte met verschillende internationale artiesten.

Samira Said
15 september 2019
Grote Zaal - Het Concertgebouw
20.15 uur