Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

San Francisco Symphony na twaalf jaar terug in Amsterdam

Sterpianiste Yuja Wang soleert in Beethovens Vierde pianoconcert

Amsterdam, 26 augustus 2015 - Op zondag 13 september keert de San Francisco Symphony na twaalf jaar terug in Het Koninklijk Concertgebouw. Het concert maakt deel uit van een Europese tournee door het beroemde Amerikaanse orkest en zijn chef-dirigent Michael Tilson Thomas. Met de Chinees-Amerikaanse pianiste Yuja Wang speelt het orkest het Vierde pianoconcert van Beethoven. Na de pauze volgt een ander hoogtepunt uit het klassieke repertoire: Mahlers Eerste symfonie.

De San Francisco Symphony is een van de belangrijkste orkesten van de Verenigde Staten. Vooral onder zijn huidige chef-dirigent Michael Tilson Thomas bereikte het orkest grote hoogten. Afgelopen seizoen vierden zij hun gezamenlijk twintigjarig jubileum. Orkest en dirigent staan bekend om hun avontuurlijke programmering en grote nadruk op muziekeducatie en -participatie. Het vorige concert van de San Francisco Symphony in Het Concertgebouw was in 2003. Onder Tilson Thomas speelde het orkest toen Mahlers Negende symfonie.

Yuja Wang wordt alom beschouwd als een van de beste pianisten van haar generatie. Ze studeerde in Peking, Calgary en Philadelphia, en ontving onder meer de Gilmore Young Artist Award en Avery Fisher Career Grant. Sindsdien soleerde zij bij vooraanstaande Amerikaanse orkesten en was ze ook regelmatig in Europese, Aziatische en Australische concertzalen te gast. Yuja Wang speelde in 2010 en 2014 met het Koninklijk Concertgebouworkest en voerde vorig jaar in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw met Leonidas Kavakos de vioolsonates van Brahms uit.

Zondag 13 september 2015, Grote Zaal 20.15 uur
San Francisco Symphony
Michael Tilson Thomas - dirigent
Yuja Wang - piano
Beethoven - Vierde pianoconcert
Mahler - Eerste symfonie ‘Titan’

Foto: Yuja Wang © Fadil Barisha

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669
e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl