Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Sir Bryn Terfel vertolkt Mephisto in Berlioz’ Faust

Beroemde bas-bariton na 10 jaar weer in Amsterdam te horen

Op maandag 4 juni is Sir Bryn Terfel na 10 jaar terug in de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw. De bas-bariton uit Wales vertolkt in Berlioz' 'dramatische legende’ La damnation de Faust de rol van de duivelse Mephisto. De vocale sterrencast bestaat verder uit onder meer tenor Paul Groves (in de rol van Faust) en mezzosopraan Sophie Koch. Solisten, het Malmö Symfonie orkest en het MDR Rundfunkchor staan onder leiding van dirigent Marc Soustrot.

Berlioz’Faust
In La damnation de Faust verwerkte componist Hector Berlioz zijn grote fascinatie voor Goethes beroemde vertelling Faust. Het werk is geen opera of cantate, maar een ‘dramatische legende’ - iets tussen opera en cantate in en gecomponeerd voor groot orkest, solisten en koor. Naast drama is La damnation de Faust een roerend en betoverend liefdesverhaal vol vrolijke caféscènes en mysterieuze dansen. Een indrukwekkend muziektheaterwerk met een imposante bezetting.

Sir Bryn Terfel
Elektriserend wordt Sir Bryn Terfels vertolking van Mephisto wel genoemd. Als Mephisto verleidt hij Faust om voor het kwade te kiezen. Bryn Terfel is een van de meest geliefde vertolkers van de rol van Mephisto. Het meest recente optreden in Het Concertgebouw van Bryn Terfel vond plaats in 2008. Hij zong toen repertoire van Schubert en Quilter.

Maandag 4 juni 2018, Grote Zaal 19.30 uur
Berlioz – La damnation de Faust, 'Légende dramatique en quatre parties'

Malmö Symfonie Orkest
MDR Rundfunkchor
Marc Soustrot, dirigent
Sophie Koch - mezzosopraan (Margarethe)
Paul Groves - tenor (Faust)
Sir Bryn Terfel - bas-bariton (Mephisto)
Edwin Crossley-Mercer - bas-bariton (Brander)

Foto: Sir Bryn Terfel / © Mat Hennek/DG

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Het Concertgebouw genereert circa 95% van zijn inkomsten zelf. Rond de 5% is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl