Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Sopraan Anna Netrebko na tien jaar terug in Het Concertgebouw

Na een afwezigheid van bijna tien jaar treedt sopraan Anna Netrebko op donderdag 8 november op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Zij zal daar eenmalig te horen zijn in een concertante uitvoering van Tsjaikovski´s Iolanta. Dit optreden is het enige dat Anna Netrebko in Nederland zal geven. De superster, wereldwijd geliefd bij talloze operaliefhebbers, maakt op dit moment een korte Europese tournee.

In 2003 was Anna Netrebko voor het laatst te gast in Het Concertgebouw. Zij viel toen in als Donna Anna in Mozarts Don Giovanni, de rol waarmee zij een jaar eerder was doorgebroken op de Salzburger Festspiele. Sindsdien groeide Anna Netrebko uit tot een ware diva, zowel vanwege haar stem als om haar présence op het podium. Haar ontdekker Valery Gergiev zegt over haar: “Anna is geboren voor het theater. Ze heeft een groot vermogen tot transformeren, kan dramatisch zijn, maar ook grappig en beweeglijk.”

Tsjaikovski baseerde zijn opera Iolanta op een mythe die zich afspeelt in de Provence. Het verhaal van de koningsdochter die door de liefde geneest van haar blindheid was enorm populair in de negentiende eeuw. Anna Netrebko zong de rol van Iolanta al in 2009 onder leiding van Gergiev. Deze keer wordt zij begeleid door het Sloveens Filharmonisch Orkest en Koor, die met deze uitvoering debuteren in Het Concertgebouw. Koor en orkest staan onder leiding van de Fransman Emmanuel Villaume.

Donderdag 8 november 2012, Grote Zaal, 20.15 uur

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski – Iolanta

Sloveens Filharmonisch Orkest
Sloveens Filharmonisch Koor
Emmanuel Villaume – dirigent
Anna Netrebko – sopraan (Iolanta)
Vitalij Kowaljow – bas (René)
Sergei Skorokhodov – tenor (Vaudémont)
Alexey Markov – bariton (Robert)

en anderenMeer informatie over dit concert via www.concertgebouw.nl

Dit concert kwam tot stand i.s.m. Universal Music Arts en Entertainment

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl