Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Sopraan Eva-Maria Westbroek luidt jubileumjaar Concertgebouw in

De Nederlandse stersopraan Eva-Maria Westbroek luidt op dinsdag 8 januari 2013 het jubileumjaar van Het Concertgebouw in met een feestelijk programma. In 2013 bestaat Het Concertgebouw 125 jaar. Ook pianist Ronald Brautigam treedt op tijdens dit eerste jubileumconcert, samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Mark Wigglesworth. De ‘openingsavond’ zal een extra bijzonder karakter krijgen door een bijdrage van schrijver Geert Mak.

De 2 x 12 jubileumconcerten in de Grote- en Kleine Zaal die Het Concertgebouw in 2013 presenteert, nemen de bezoeker mee door de rijke muzikale historie van de concertzaal. In elke maand van het jaar staat een ander decennium met een ander thema centraal.
In de pioniersjaren van Het Concertgebouw vormde de muziek de achtergrond bij ontmoetingen, gesprekken, hapjes en drankjes. Het bonte programma van het openingsconcert op 8 januari brengt de concertbezoekers terug in de sfeer van die tijd.

Eva-Maria Westbroek zingt aria’s van Wagner (Dich, teure Halle uit Tanhäuser) en Verdi (Pace, pace, mio Dio uit La forza del destino) en Ronald Brautigam speelt op deze eerste jubileumavond het Eerste Pianoconcert van Mendelssohn. Geert Mak, schrijver van onder meer ‘Een kleine geschiedenis van Amsterdam’ en ‘De eeuw van mijn vader’, brengt de eerste jaren van Het Concertgebouw tot leven met een bijdrage in woord en beeld. Symfonisch vuurwerk is te verwachten van het Nederlands Philharmonisch Orkest bij de uitvoering van onder andere Prokovjevs Romeo en Julia.

Dinsdag 8 januari 2013, Grote Zaal 20:15 uur
Eva-Maria Westbroek, sopraan
Ronald Brautigam, piano
Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Mark Wigglesworth
m.m.v. schrijver Geert Mak

Vanaf 8 januari 2013 zijn in Het Concertgebouw gedurende het hele Jubileumjaar bijzondere foto’s uit het archief van de concertzaal te zien. Impressies zijn er van bijzondere koninklijke ontvangsten en van de educatie- en participatieprojecten van Het Concertgebouw. De foto’s zijn te zien in de Julianafoyer en de Beatrixfoyer. De exposities zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Stichting Gifted Art.


Foto: Eva-Maria Westbroek © Marco Brescia/Teatro alla Scala

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl
www.concertgebouw.nl