Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Tenor Joseph Calleja debuteert als solist in de Grote Zaal

Op donderdag 31 januari 2013 treedt tenor Joseph Calleja voor het eerst in zijn carrière op als solist in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De Maltese tenor zingt klassiekers uit opera´s van onder meer Verdi en Puccini. Joseph Calleja wordt muzikaal begeleid door het Orquesta Sinfónica de Navarra onder leiding van Frederic Chaslin.

Joseph Calleja´s ster rees de afgelopen jaren in razendsnel tempo. Alle grote operahuizen ter wereld ontvangen hem met open armen. Al 28 leidende operarollen heeft de nu 35-jarige Calleja op zijn naam staan. Liefhebbers roemen zijn stem, die een brug zou slaan tussen de oude school en de opera van de 21ste eeuw. Opera, vindt de tenor, is van alle mensen en zou zich niet moeten terugtrekken binnen de muren van concertzalen en operahuizen. Behalve van opera is Calleja een liefhebber van lichtere genres.

Onlangs bracht Joseph Calleja de cd Be my love – a tribute to Mario Lanza uit. Als jongen zag hij zanger en acteur Mario Lanza de titelrol spelen in de film The great Caruso. Hij was zo onder de indruk van Lanza’s vertolking van Caruso dat hij besloot operazanger te worden. Met zijn cd brengt hij een ode aan de man die hem aan het zingen bracht. Een aantal aria’s van dit album zingt Joseph Calleja ook tijdens zijn optreden in Het Concertgebouw op 31 januari.

In Nederland heeft Joseph Calleja zich nog niet vaak laten zien. In de jaren negentig trad hij op met de Nederlandse Reisopera en in 2004 zong hij in Rigoletto bij De Nederlandse Opera. Maar operaliefhebbers zullen zijn naam beslist kennen, bijvoorbeeld van de live-registraties van de Metropolitan Opera die met enige regelmaat worden vertoond in theater Tuschinski.


Donderdag 31 januari 2013
Grote Zaal, 20.15 uur
Orquesta Sinfónica de Navarra
Frederic Chaslin – dirigent
Joseph Calleja – tenor
Vocale werken van o.a. Bizet, Puccini, Verdi, Mascagni en Massenet

Meer informatie over dit concert via www.concertgebouw.nl
Dit concert kwam tot stand in samenwerking met Universal Music & Entertainment.