Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Tenor Joseph Calleja terug in Amsterdam

Maltese tenor zingt Verdi, Puccini, Gounod en Offenbach

Op maandag 22 juni keert Joseph Calleja terug in Amsterdam. De charismatische tenor, twee jaar geleden dé ster op het jaarlijkse Prinsengrachtconcert, wordt begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van Frédéric Chaslin. Samen brengen zij een veelzijdig programma met aria’s en orkestliederen van o.a. Verdi, Puccini en Gounod. Enkele daarvan zijn ook te vinden op Calleja’s meest recente solo-cd ‘Amore’.

Joseph Calleja geldt als een van de beste lyrische tenoren van dit moment en wordt vaak vergeleken met legendarische zangers als Beniamino Gigli en Enrico Caruso. Hij maakte op negentienjarige leeftijd zijn nationale operadebuut in Verdi’s Macbeth en beleefde kort erna zijn internationale doorbraak met het winnen van prijzen bij diverse concoursen. Sindsdien is hij een graag geziene solist in operahuizen als The Metropolitan Opera, The Royal Opera House Covent Garden, de Wiener Staatsoper en de Deutsche Oper Berlin. Bijzonder geliefd daarbij waren zijn vertolkingen in opera’s van Verdi, Puccini en Donizetti. Tevens is Calleja’s ‘honingachtige stem’ (The New Yorker) regelmatig te bewonderen in concertzalen over de hele wereld.

Frédéric Chaslin stond ook op de bok toen Joseph Calleja in 2013 in Het Concertgebouw debuteerde met het programma ‘Tribute to Mario Lanza’. De Parijzenaar begon zijn dirigeercarrière in 1989 als assistent van pianist en dirigent Daniel Barenboim. Sinds 2012 is hij chef-dirigent van het Jerusalem Symfonie Orkest. Daarnaast is hij een veelgevraagde gastdirigent en operadirigent.

Maandag 22 juni 2015, Grote Zaal 20.15 uur
Joseph Calleja - tenor
Het Gelders Orkest
Frédéric Chaslin - dirigent
Opera-aria’s en orkestliederen van Verdi, Puccini, Gounod, Offenbach en anderen

Foto: Joseph Calleja /© Simon Fowler - Decca
---
Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
---
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en high res beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl