Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

The Kik & vrienden eren Paul McCartney in Het Concertgebouw

Op zaterdag 8 augustus brengt The Kik in Het Koninklijk Concertgebouw een eerbetoon aan Paul McCartney. Samen met muzikale vrienden geeft de band een eigenzinnige interpretatie op het oeuvre van misschien wel de grootste, levende popster. Onder andere Janne Schra, Lucky Fonz III, Benjamin Herman, Fay Lovsky en Peter Buwalda werken mee aan deze eenmalige avond. Het concert is onderdeel van de Robeco SummerNights, de zomerprogrammering van Het Concertgebouw.

De leden van The Kik zijn fervent Beatle-aanhangers en groot liefhebbers van al het werk van McCartney. De Britse muzikant die ruim veertig jaar na het Beatles-tijdperk nog steeds relevant is en nog met groot succes over de hele wereld optreedt. “Een eerbetoon brengen aan iemand die dood is, lijkt logisch. Maar eigenlijk is het veel mooier om het te doen voor iemand die nog leeft, speelt en muziek maakt”, aldus Dave von Raven, frontman van The Kik.

‘A little help’ van muzikale vrienden
Speciaal voor het concert in Het Concertgebouw nodigde The Kik een aantal vrienden uit. Janne Schra, Lucky Fonz III, Yorick van Norden, Fay Lovsky, Jacob de Greeuw (Johan), Danny Vera en Benjamin Herman zorgen voor de muzikale inbreng. Schrijver Peter Buwalda en dichter Ingmar Heytze zijn het literaire onderdeel van de avond.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via www.robecosummernights.nl, of aan de kassa van Het Concertgebouw.

Foto: Andreas Terlaak

Over de Robeco SummerNights
De samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw in de vorm van de Robeco SummerNights gaat dit jaar haar 27ste jaar in en heeft als doel hoogwaardige muziek tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen van een groot publiek. Met het in 2013 veranderen van de naam Robeco Zomerconcerten in Robeco SummerNights richten de organisaties zich ook actief op het groeiend internationaal en jonger publiek. Kaarten voor de ruim 80 concerten, variërend van klassiek tot pop, jazz en wereldmuziek, zijn te koop via robecosummernights.nl of aan de kassa.