Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Trijntje zingt Vrienten met Residentie Orkest in Het Concertgebouw

Trijntje Oosterhuis brengt samen met het Residentie Orkest Den Haag en haar band onder leiding van Xander Vrienten een album uit met liedjes van Henny Vrienten.

Ter gelegenheid van de verschijning van het album op 27 januari 2023 staan Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten, de zoon van Henny Vrienten, met het Residentie Orkest in Amare in Den Haag en op 31 januari in Het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop voor de concerten start per direct via de website van Het Concertgebouw.

Henny Vrienten nam in de periode 2014-2019 drie solo-albums op. Hij beschouwde deze platen En Toch, Alles Is Anders en Tussen De Regels, als zijn muzikale autobiografie.

Trijntje Oosterhuis maakte al vroeg in haar carrière kennis met Henny Vrienten. De oprechtheid en herkenbaarheid van zijn teksten zijn voor Trijntje altijd een enorme aantrekkingskracht geweest. Zo schreef hij voor haar onder andere de tekst van Vlieg Met Me Mee. In de jaren daarna kruisten hun paden geregeld, bijvoorbeeld bij een liedje voor Sesamstraat, maar ook bij het nummer Maël, een lied over Trijntje’s dochter.

Op Henny’s 70ste verjaardag zong Trijntje onder begeleiding van Xander Vrienten, de zoon van Henny en tevens bassist in de band van Trijntje, het nummer Het Gaat Niet Over. Henny was onder de indruk van de vertolking. Niet veel later ontstond het idee voor een nieuw muzikaal project, waarbij Trijntje meerdere van Henny’s liedjes zou opnemen, geproduceerd door Xander.

Toen Trijntje gevraagd werd om een samenwerking aan te gaan met het Residentie Orkest ontstond al snel het plan om hiervoor de nummers van Henny te laten arrangeren. In overleg met de meester zelf werd besloten om hiervoor alleen te putten uit zijn laatste drie albums. Er werd een selectie van de nummers gemaakt, arrangeurs benaderd en de muzikale invulling vormgegeven. Hierna gaf Henny aan dat ze het project af moesten maken. Inmiddels zijn de opnames afgerond. De uitvoeringen, door Trijntje, orkest en band, hebben de liedjes en melodieën van Henny een nieuwe dimensie gegeven.

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Residentie Orkest Den Haag

Joost Geevers, dirigent

Trijntje Oosterhuis, zang

Xander Vrienten, bas


Download hier hoge resolutie beeldmateriaal.