Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

TrouwAmsterdam brengt Henrik Schwarz en Darkside in Het Concertgebouw samen met Het Nederlands Kamerorkest

TrouwAmsterdam, Het Koninklijk Concertgebouw en /entrée, de jongerenvereniging van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, bundelen op vrijdag 18 oktober voor één zeer speciale avond de krachten. Tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 delen Henrik Schwarz Instruments, Darkside en Patrice Bäumel eenmalig het podium van de Grote Zaal met Het Nederlands Kamerorkest voor een seated concert. De artiesten van Trouw in de setting van Het Concertgebouw, om zo de grenzen tussen de elektronische en klassieke muziekwereld op te zoeken.

Henrik Schwarz kennen velen als één van de pilaren van het Berlijnse label Innervisions. De laatste jaren heeft Henrik een aanpak ontwikkeld om zijn persoonlijke esthetiek van moderne techno te vertalen naar akoestische kamerarrangementen. Zijn meest recente project heet Henrik Schwarz Instruments, waarbij acht van zijn producties zijn getranscribeerd voor een muziekensemble voor een volledig akoestische luisterervaring. Geen elektronische instrumenten, alleen maar het geluid van blazers, snaren en percussie die zijn nummers spelen.

Het Nederlands Kamerorkest verzorgt jaarlijks zo’n 25 concerten in Het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast treedt het orkest op in de andere zalen van Nederland en in het buitenland samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op 18 oktober treedt het orkest op onder leiding van Henrik Schwarz.

Met Erik Satie en Mulatu Astatke als inspiratiebronnen begon Nicolas Jaar in 2004 met het maken van organische elektronische muziek. In 2011 startte hij samen met zijn goede vriend Dave Harrington het live-project Darkside, die gekenmerkt wordt door de esthetisch minimalistische sound van Nicolas Jaar met de zachte riffs van Dave Harrington. Tot nu toe traden de twee mannen nog nooit samen op in Nederland. Een exclusive dus.

Patrice Bäumel is één van de residents van TrouwAmsterdam. Op 18 oktober voert Patrice Bäumel een live herinterpretatie van Steve Reich's Drumming Part 2 uit. Hierbij zal hij het geluid van mallet-spelers en een vocaliste live samplen, digitaal bewerken en in delayloops weer bij het geheel mixen om zelf nog achtergrondgeluiden toe te voegen. Op deze manier zal er een moderne, net zo hypnotiserende en langzaam opzwellende versie van Reich's origineel ontstaan.

De voorverkoop voor dit evenement begint op vrijdag 26 juli om 13.00 uur via de website van Het Concertgebouw.

Algemene info:

VRIJDAG 18 OKTOBER 2013
/ENTRÉE PRESENTS: TROUW at CONCERTGEBOUW

Live optredens van:
Patrice Bäumel (Trouw, Amsterdam)
Henrik Schwarz Instruments (Innervisions, Berlijn) & Het Nederlands Kamerorkest
Darkside (Clown & Sunset, New York)

Entree: online VVK €35,- (seated) // /entrée-leden/Trouwe Honden en Ringhouders €25,- (seated)

De voorverkoop voor dit evenement begint op vrijdag 26 juli om 13.00 uur via de website van Het Concertgebouw.

www.trouwamsterdam.nl
www.concertgebouw.nl
www.concertvrienden.nl/entree

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Red Bull Music Academy, Belvedere Vodka, Heineken en ING Bank.

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de drukst bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Slechts 6% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
________________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Fronik, Communicatie Manager van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730436: e.fronik@concertgebouw.nl