Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Unieke hommage aan Frans Halsema door Marijn Brouwers met Willem Nijholt en Anne-Marie Jung als speciale gasten

Amsterdam – Op maandag 3 maart 2014, precies één week na de dertigste sterfdag van Frans Halsema, brengt zanger/theatermaker Marijn Brouwers in de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw een muzikaal eerbetoon aan deze legendarische cabaretier, musicalzanger en liedjesman. Brouwers, die zich in dit programma eenmalig laat vergezellen door Willem Nijholt en Anne-Marie Jung, wordt muzikaal begeleid door pianist Marc-Peter van Dijk en drie strijkers. In 2014 is het niet alleen 30 jaar geleden dat Frans Halsema overleed, hij zou ook 75 jaar oud geworden zijn.

Marijn Brouwers was afgelopen seizoen te zien in de theaters met de muzikale ode Beste meneer Halsema. Wegens succes maakt deze voorstelling op dit moment een reprisetournee (tot en met 29 maart 2014). Het eenmalige concert op 3 maart in Het Concertgebouw maakt deel uit van die tournee.
Marijn Brouwers: “Het afgelopen jaar vond men het te gek dat die bekende liedjes als Zondagmiddag Buitenveldert, Kees, Ik mis en Voor haar eindelijk weer eens werden uitgevoerd. Vaak kwamen er na afloop mensen naar mij toe met herinneringen aan Frans en aan zijn optredens. In Het Concertgebouw wil ik daarom vieren hoe groots en bijzonder hij voor velen was en nog steeds is.”

Frans Halsema overleed op 24 februari 1984. Memorabel zijn de samenwerking met Gerard Cox en zijn optreden in de musical En nu naar bed, samen met Jenny Arean. Ver daarvoor al oogstte Halsema in 1967 veel succes in Het Concertgebouw. De door hem gezongen Boekenbal-lade Tante Mien, mag ik je titels even zien werd een hit; er zijn zelfs mensen die dat optreden in Het Concertgebouw als zijn doorbraak zien.


www.marijnbrouwers.nl

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Reinoud van Houten, manager PR en Perscontacten van Het Koninklijk Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669
e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl
Tessa Harmsen, contactpersoon voor Marijn Brouwers, 06-47902047
e-mail: mail@tessaharmsen.nl