Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Violist en dirigent Joshua Bell in Amsterdam met Academy of St Martin in the Fields

Op dinsdag 10 januari 2017 keert de Amerikaanse violist Joshua Bell terug op het podium van de Grote Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw.Bell leidt ‘zijn’ Academy of St Martin in the Fields in Beethovens Ouverture ‘Egmont’ en de Zesde symfonie ‘Pastorale’ . Daarnaast soleert hij in Mendelssohns Vioolconcert in e, een van de meest geliefde vioolconcerten ooit geschreven.

Al meer dan dertig jaar treedt violist Joshua Bell op met de beste orkesten, dirigenten en kamermusici ter wereld. Daarnaast verrast hij geregeld door bijzondere samenwerkingen te zoeken met artiesten als Chick Corea, Sting en Edgar Meyer. In 2011 werd Joshua Bell benoemd tot artistiek leider van de Academy of St Martin in the Fields, als opvolger van de onlangs overleden oprichter en eerste artistiek leider Sir Neville Marriner. Joshua Bell was al meermalen in Amsterdam te gast, onder meer als solist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In de zomer van 2015 traden violist en orkest voor het eerst samen op voor een bomvolle Grote Zaal.

Academy of St Martin in the Fields werd in 1958 opgericht door Neville Marriner. Een jaar later trad het kamerorkest voor het eerst op in de Londense kerk waar het zijn naam aan ontleent. Sindsdien gaf het gezelschap wereldwijd talloze succesvolle concerten en bouwde het een bijzonder indrukwekkende discografie op van meer dan vijfhonderd titels. Daarnaast werkt de Academy al meer dan twintig jaar met succes aan uiteenlopende educatie- en participatieprogramma’s, zowel voor amateurs en andere muziekliefhebbers als voor jonge professionals.

Dinsdag 10 januari 2017, Grote Zaal 20.15 uur
Academy of St Martin in the Fields
Joshua Bell - viool/leiding
Beethoven - Ouverture (uit ‘Egmont’)
Mendelssohn - Vioolconcert in e
Beethoven - Zesde symfonie, ‘Pastorale’

---

Het Koninklijk Concertgebouw wordt gerekend tot de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek en de brede programmering van hoog niveau. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden. Met meer dan 900 activiteiten (waarvan bijna 80% concerten) en ruim 700.000 bezoekers van concerten, educatieprojecten en besloten evenementen per jaar behoort Het Concertgebouw tot de best bezochte concertzalen ter wereld. Het Concertgebouw Café trekt daarnaast jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Sinds de oprichting is Het Concertgebouw een privaat gefinancierde kunstinstelling met een rijke traditie op het gebied van (concert)sponsoring en fondsenwerving. Rond de 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie. Een bijzondere bijdrage van de BankGiro Loterij stelt Het Concertgebouw in staat zijn ambities op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Voor meer informatie: www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, manager PR en perscontacten van Het Concertgebouw 020-5730478 / 06-11596669 e-mail: r.vanhouten@concertgebouw.nl