Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Weval opent Amsterdam Dance Event in Het Concertgebouw

Amsterdam Dance Event trapt op woensdag 16 oktober af met een live show van Weval in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Afgelopen week is bovendien Wevals nieuwe album uitgekomen, getiteld The Weight. Het is Wevals tweede album op het befaamde, Duitse label Kompakt. Live krijgen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers versterking van extra muzikanten en wordt er voor deze gelegenheid een bijzondere show voorbereid. Het concert op 10 april in Paradiso is al een tijdje uitverkocht. Kaarten voor Het Concertgebouw gaan vrijdag 8 maart om 10:00 uur in de verkoop via www.concertgebouw.nl.

Wevals debuutalbum uit 2016 werd door Pitchfork bekroond met een 8,0 en de afgelopen jaren speelde de band over de hele wereld, inclusief grote festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole, PITCH, REC, Primavera Sound (Spanje), Sónar Istanbul (Turkije), Lightning In A Bottle (Verenigde Staten), Fusion (Duitsland), Pukkelpop (België) en Osheaga (Canada). Het producersduo bouwt gelaagde, warme synthesizer-melodieëen op hypnotiserende ritmes en zorgt hiermee voor een intense, muzikale trip. De sound van Weval is te omschrijven als muziek die je op kan tillen en je hoopvol doet voelen zonder per se alleen maar ‘happy’ te klinken. Hiermee spreekt Weval zowel technoliefhebbers als fans van bands als Radiohead, Boards of Canada en Massive Attack aan.

Voor hun tweede album The Weight wilde Weval de sfeer uit hun begindagen hervinden: de naïeve ervaring van absolute, creatieve vrijheid. Tegelijkertijd is het album tot stand gekomen op een voor Weval nieuwe manier: speelser en onvoorspelbaarder, met gebruik van een rondslingerende gitaar, een piano, hun eigen synthesizers en goedkope speelgoedsynthesizertjes. Met hulp van soundstechnicus David Wrench (Frank Ocean, The xx, FKA Twigs, Caribou) namen Harm Coolen en Merijn Scholte Albers alle samples zelf op, evenals de vocalen en bijna elk instrument. Volgens Weval ademt het nieuwe album een gevoel van vrijheid, zonder grenzen en regels, behalve dan ‘ervoor gaan’ en niet te veel nadenken.

Weval, presented by Amsterdam Dance Event
woensdag 16 oktober 2019
Het Concertgebouw, Grote Zaal aanvang: 21.30 uur, open: 20:50 uur
Kaarten (vanaf € 27,00) zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 8 maart om 10:00 uur via www.concertgebouw.nl

---

Noot voor de redactie, niet ter publicatie: Een persfoto van Weval is te dowloaden via deze link. Neem voor meer informatie contact op met Raja Felgata, manager pers & PR van Het Concertgebouw: r.felgata@concertgebouw.nl / 020 5730478