Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Youssou N'Dour geeft exclusief ADE-concert in Het Concertgebouw

Senegalese wereldster naar Amsterdam voor ADE-conferentie en -concert

Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een exclusief concert in Het Concertgebouw. De Senegalese zanger is tevens door de organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) uitgenodigd als één van de sprekers op de conferentie. Samen met zijn band Super Étoile de Dakar presenteert hij een concert met de swingende West-Afrikaanse dansmuziek mbalax. Tijdens hetzelfde festival geeft ook componist, toetsenist en producer Nils Frahm een concert in Het Concertgebouw. Kaarten voor het concert van Youssou N'Dour zijn per direct te koop via de website van Het Concertgebouw.

Muzikant Youssou N’Dour

De Senegalees Youssou N’Dour geldt als één van de meest succesvolle en wereldwijd geliefde artiesten uit Afrika. Hij geldt ook als één van de grootste pleitbezorgers van het mbalax-genre, een swingende muziekstijl uit West-Afrika, een combinatie van Senegalese zang en percussie met jazz, soul, funk en pop. Sinds zijn start als zanger op 18-jarige leeftijd wordt hij vergezeld door zijn eigen ‘sterrenband’ Super Étoile de Dakar. Youssou N'Dour is bij het Nederlandse publiek wellicht het bekendst door zijn samenwerking met Peter Gabriel op In Your Eyes uit 1986. En natuurlijk van de hitsingle 7 Seconds met Neneh Cherry. Bovendien won hij een Grammy, componeerde hij een opera, en schreef hij de officiële hymne van het WK Voetbal 1998.

Activist Youssou N’Dour

Youssou N’Dour (Dakar, 1959) groeide al in de jaren tachtig uit tot een icoon van de Afrikaanse cultuur. Als één de meest populaire artiesten van Afrika zette hij zich de afgelopen decennia actief in voor de oplossing van vele sociale vraagstukken. In 1985 gaf hij een concert voor de vrijlating van Nelson Mandela en in 1988 maakte hij samen met Peter Gabriel en Sting de Amnesty International-wereldtour Human Rights Now!. Dit activisme zette N’Dour voort via onder andere de Verenigde Naties en Unicef. Het verraste dan ook niet dat hij een gooi deed naar het presidentschap van Senegal. Die poging was onsuccesvol, maar N’Dour werd daarna in 2012 wel aangesteld als de Minister van Cultuur en Toerisme.

Youssou N'Dour & Super Étoile de Dakar, presented by ADE

19 oktober 20.15 uur

Kaarten vanaf € 40 via www.concertgebouw.nl