Barok Vocaal (Fred Luiten Concertorganisatie)

Bent u liefhebber van vocale barokmuziek? Dan bent u aan het juiste adres bij Fred Luiten Concertorganisatie. Al meer dan twintig jaar biedt Fred Luiten vocale barokconcerten van wereldklasse. Hieronder vindt u de series voor seizoen 2017-2018.

Vanaf dinsdag 24 oktober 2017, Grote Zaal

Ook in seizoen 2017-2018 is een kleine maar zeer fijne serie Barok Vocaal samengesteld door Fred Luiten Concertorganisatie. Drie concerten met Bachs Weihnachtsoratorium, Monteverdi's Mariavespers en de Johannes-Passion van Bach.

Ook in seizoen 2017-2018 is een kleine maar zeer fijne serie Barok Vocaal samengesteld door Fred Luiten Concertorganisatie. Beroemde werken zoals Monteverdi’s Mariavespers en Bachs Weihnachtsoratorium en Johannes-Passion worden uitgevoerd door topensembles en -solisten. Zo hoort u onder anderen Collegium Vocale Gent met Philippe Herreweghe en de Akademie für Alte Musik Berlin met het Windsbacher Knabenchor. Deze serie is ook in mini-series bestelbaar.

Vanaf woensdag 13 december 2017, Grote Zaal

De mini-serie Bachs Vocale Meesterwerken stelt twee beroemde vocale werken van Bach centraal: het Weihnachtsoratorium door Akademie für Alte Musik Berlin en Windsbacher Knabenchor, en de Johannes-Passion door Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe.

Voor veel mensen gelden de vocale werken van Johann Sebastian Bach als het mooiste dat de muziekliteratuur heeft voortgebracht.  De mini-serie Bachs Vocale Meesterwerken stelt in seizoen 2017-2018 twee beroemde vocale werken van Bach centraal: het Weihnachtsoratorium door Akademie für Alte Musik Berlin en Windsbacher Knabenchor, en de Johannes-Passion door Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe.

Vanaf dinsdag 24 oktober 2017, Grote Zaal

In de mini-serie Rondom Herreweghe laat de maestro horen waarom hij één van de beste dirigenten ter wereld is, in twee onvergetelijke concerten. Op het programma staan Monteverdi’s Mariavespers en Bachs Johannes-Passion.

Philippe Herreweghe - oprichter en leider van Collegium Vocale Gent - behoort tot het selecte gezelschap van wereldberoemde dirigenten. Zijn bekendheid en zijn repertoire reiken veel verder dan alleen de barokmuziek. Hij heeft ook naam gemaakt met uitvoeringen van onder andere het Renaissance-repertoire en de Romantiek. In deze mini-serie Rondom Herreweghe laat hij horen waarom hij één van de beste dirigenten ter wereld is, in twee onvergetelijke concerten met Monteverdi’s Mariavespers en Bachs Johannes-Passion.

Vanaf zondag 14 mei 2017, Grote Zaal

In de serie Rondom Herreweghe Plus zit niet alleen zijn verjaardagsconcert op 14 mei 2017 (een Luther – Bach concert vanwege 500 jaar Reformatie), maar ook een nieuwe uitvoering van de beroemde Mariavespers van Monteverdi en Bachs ontroerende Johannes-Passion.

Philippe Herreweghe behoort tot het selecte groepje van wereldberoemde dirigenten. Zijn bekendheid en zijn repertoire reiken veel verder dan alleen de barokmuziek. Hij heeft ook naam gemaakt met uitvoeringen van onder andere het Renaissance-repertoire en de Romantiek. In deze serie Rondom Herreweghe Plus zit niet alleen zijn verjaardagsconcert op 14 mei 2017 (een Luther – Bach concert vanwege 500 jaar Reformatie), maar ook een nieuwe uitvoering van de beroemde Mariavespers van Monteverdi en Bachs ontroerende Johannes-Passion.

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.