1. Series
  2. NTR ZaterdagMatinee

NTR ZaterdagMatinee

De NTR ZaterdagMatinee: gloednieuw werk van toonaangevende hedendaagse componisten, de stand van zaken in de internationale barokmuziek, unieke operaproducties, én vijf eeuwen vocaal-symfonische muziek. Met een hoofdrol voor het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest, die 75 jaar geleden werden ‘geboren’.

Passe-partout: 30 keer naar de ZaterdagMatinee
Mis geen enkele ZaterdagMatinee. Opera's, barokmuziek, bekend en onbekend repertoire, bijzondere dwarsverbanden... U bestelt de passe-partout voor € 677 door alle losse series van de Matinee in uw winkelmandje te plaatsen. De korting wordt dan automatisch berekend. Bekijk hier alle concerten van het passe-partout. 

Wilt u uw passe-partout van vorig seizoen verlengen? Ga dan naar deze pagina (inloggen vereist).

Voordelen van een serie:

  • Tot bijna 55% korting (passe-partout)
  • Ook in een volle zaal bent u verzekerd van een goede plaats
  • Ontdek verrassende relaties: de Matinee-concerten maken samen een ‘verhaal’

Vanaf zaterdag 5 september 2020, Grote Zaal

Wagners Götterdämmerung met Jaap van Zweden en Jenůfa, het begin van een Janáček-cyclus, gedirigeerd door Karina Canellakis. Maar de ZaterdagMatinee zou de ZaterdagMatinee niet zijn, zonder een aantal minder bekende opera’s op het programma.

Vanaf € 365,00

Vanaf zaterdag 19 september 2020, Grote Zaal

In de serie RFO & Friends I vindt u vijf concerten vol verrassend repertoire. Nieuw werk van Yannis Kyriakides, Peter-Jan Wagemans en Thierry Escaich. En ook Stravinsky’s Sacre en Mendelssohns Vioolconcert. Maar kent u het Vioolconcert van Nikolaj Roslavets?

Vanaf € 190,00

Vanaf zaterdag 24 oktober 2020, Grote Zaal

Een spel met de traditie – een typische NTR ZaterdagMatinee-serie. Mahler naast Bernd Alois Zimmermann en Robin de Raaff, of naast Diepenbrock en Momotenko-Levitsky…

Vanaf € 190,00

Vanaf zaterdag 26 september 2020, Grote Zaal

Goede oude muziek blijft inspireren. Van de ‘eerste musical’ ooit – King Arthur van Purcell – tot de opera Merope die Geminiano Giacomelli schreef voor de sterren van zijn tijd: de castraten Farinelli en Caffarelli.

Vanaf € 215,00

Vanaf zaterdag 3 oktober 2020, Grote Zaal

In de serie rond het al 75 jaar gloriërende Groot Omroepkoor zijn ook het vermaarde Lets Kamerkoor en het Balthasar-Neumann-Chor & -Ensemble onder leiding van Thomas Hengelbrock te gast. Mozart, Schubert, Duruflé, Saint-Saëns en meer!

Vanaf € 190,00

Vanaf zaterdag 7 november 2020, Grote Zaal

Nieuwe muziek voor orkest? De NTR ZaterdagMatinee blijft hét adres. Barbara Hannigan zingt en dirigeert een nieuwe Salome-opera van Gerald Barry. Er klinkt muziek van Huang Ruo, Bernd Alois Zimmermann, Webern en meer.

Vanaf € 145,00
Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.