RESTAURANT LIER

 

Restaurant LIER is geopend op avonden dat er twee concerten in de Grote Zaal plaatsvinden. We werken met twee verschillende shifts: één om 16.30 uur (voor het concert van 19.00) uur, en één om 19.00 uur (voor het concert van 21.15 uur).

Ook is LIER geopend na afloop van Het Zondagochtend Concert en voorafgaand aan de matinee (op zondagen) voor een uitgebreide lunch.

Meer informatie over reserveren

LIER is het restaurant van Het Concertgebouw waar u voorafgaand of na uw concert kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. Wij ontvangen u in LIER graag op gepaste afstand! De tafels zijn zo geplaatst dat wij 1,5 meter afstand kunnen garanderen. In LIER proeft u klassieke gerechten met ingrediënten uit eigen regio én van het seizoen. Zodra u bent gearriveerd kunt u ontspannen en genieten van een prachtige avond. 

LIER bevindt zich op de eerste verdieping in de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw. Graag vertellen we u hieronder meer over het restaurant, het menu en hoe u kunt reserveren.

Uw bezoek aan LIER

Restaurant LIER is geopend voor diner op avonden dat er concerten plaatsvinden in de Grote Zaal, maar ook na afloop van Het Zondagochtend Concert en voorafgaand aan de matinee voor een uitgebreide lunch.

Bij het maken van uw reservering kiest u het tijdstip waarop u plaats kunt nemen in het restaurant. Deze tijdstippen zijn afgestemd op de aanvangstijd van het concert dat u gaat bezoeken. Ook worden uw entreekaarten gescand bij LIER, waardoor u na het dessert direct de concertzaal in kunt. Alles om u onbezorgd te laten genieten van uw bezoek aan Het Concertgebouw. Vanwege de coronamaatregelen is de garderobe gesloten. U kunt uw jas mee het restaurant en de zaal in nemen. Tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee het gebouw in.

Naar reserveren

Het menu van LIER

Wij bieden u een 2- of 3-gangendiner aan. Het 2-gangendiner bestaat uit een voor- en hoofdgerecht, een eventueel dessert kunt u op de avond zelf nog bijbestellen. U kunt ervoor kiezen om een mooi bijpassend wijnarrangement te nemen. Het menu van LIER wijzigt elke 6 weken, hiermee garanderen wij u een ruime keuze aan heerlijke gerechten. 

Bekijk het menu (ZomerConcerten)

Bekijk het menu (vanaf 1 september)

Prijzen tijdens de VriendenLoterij ZomerConcerten:

  • 2 gangen: € 35,00
  • 3 gangen € 42,50
  • Wijnarrangement € 17,25

Prijzen in het najaar:

  • 2 gangen: € 37,50
  • 3 gangen € 45,00
  • Wijnarrangement € 18,25

Uiteraard houdt onze culinaire brigade te allen tijde rekening met eventuele allergieën en/of (dieet)wensen van u of uw gasten. Indien u specifieke wensen aan uw reservering wilt toevoegen, kunt u dit tijdens het bestelproces invullen bij 'Is er iets dat wij moeten weten'. Wij kunnen geen specifieke tafels in het restaurant beloven, maar we doen ons uiterste best zoveel mogelijk aan uw wensen gehoor te geven.

Over Restaurant LIER

U vindt Restaurant LIER op de eerste verdieping in de Pleinfoyer, boven de hoofdingang van Het Concertgebouw. Dit is een plek waar heden en verleden op verschillende manieren samenkomen: van de architectuur tot het interieur, van de klassieke gastvrijheid tot de culinaire signatuur.

De naam
De naam van het restaurant verwijst naar het muziekinstrument in het logo van Het Concertgebouw: de lier. In de Griekse oudheid was dit een begeleidingsinstrument voor dichters (het woord 'lyriek' komt hiervandaan), in de latere geschiedenis een symbool voor muziek in het algemeen. 

De lier prijkt sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 op het dak van de Grote Zaal. In een 'huiselijk prentenboek' voor donateurs uit 1964 staat de volgende lofzang vermeld: 'De lier op het dak: een musisch baken in het geliefde stadsbeeld. (...) Onder dit dak creëren mensen schoonheid in klanken ter genieting door andere mensen.' De gouden lier is inmiddels niet meer van het dak van Het Concertgebouw weg te denken.

Contact restaurant LIER

Telefonisch via de Concertgebouwlijn: 020 671 83 45 (dagelijks bereikbaar van 10.00 - 17.00 uur, lokaal tarief). Of mail naar reserveren@restaurantlier.nl.

Restaurant LIER
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam 

Wij raden u aan om uw concertkaarten te bestellen via een andere browser. Gebruik hiervoor Chrome, Firefox, Safari, Edge of Internet Explorer versie 10 of hoger.