Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
House TMM Concertgebouw Aural Spaces 2022 Header Website

Aural Spaces

Een nieuwe dimensie aan live muziekbeleving in 4DSOUND

Van 16 tot 18 december wordt de Kleine Zaal van Het Concertgebouw omgebouwd tot 4DSOUND-installatie tijdens een driedaags programma met live-concerten, luistersessies, een masterclass en meer.

De welbekende rode pluchen stoelen verlaten de zaal en maken plaats voor een 4DSOUND-installatie, bestaande uit 13 pilaren met 41 speakers. Klassieke akoestische methoden worden zo verbonden met de moderne technologie van 4DSOUND waardoor de mogelijkheden van geluidsbeleving verder worden opgeschroefd.

Aural Spaces verkent de grenzen tussen geluid en ruimte, laat ze vervagen en in elkaar overvloeien. Het resultaat is een compleet onderdompelende luisterervaring zoals je die zelden meemaakt. Ontdek en ervaar hoe muziek van alle kanten komt en door de ruimte beweegt!

Dit programma is een initiatief van Concertvrienden en Entrée in samenwerking met 4DSOUND en FIBER Festival.

Het programma

Op vrijdag trappen we af met een programma in samenwerking met FIBER Festival. Met optredens van componiste Grand River en een Masterclass voor zowel makers als liefhebbers, die een unieke inkijk geeft in de visie van vooraanstaande musici op ruimtelijk geluid en het ontwikkelingsproces achter hun 4DSOUND-producties. Op zaterdag en zondag presenteren we live-shows van cellist/producer Maarten Vos en tablaspeler Bodek Janke, neoklassiek ensemble Echo Collective en violist en componist Rakhi Singh waarbij klassieke, Indiase en hypnotiserende klanken bijna voelbaar door de ruimte golven. Ook tijdens de luistersessies overdag kun je vrij door de ruimte bewegen en de speciaal voor het 4DSOUND-systeem geschreven stukken ervaren.

Kaarten voor de programmaonderdelen zijn los verkrijgbaar. Wil je Aural Spaces optimaal beleven? Bestel dan een ticket voor een concert én een luistersessie.

Bekijk de concerten

Beeld: Becca Crawford

Over 4DSOUND

4DSOUND is een in Amsterdam gevestigde studio die zich richt op ruimtelijk geluid als creatief medium. Voortbouwend op meer dan een decennium van door kunst gedreven onderzoek, ontwikkeling en experimenten met ruimtelijke geluidstechnologie, speelt 4DSOUND een pioniersrol in het ontwerp van volledig omnidirectionele geluidsomgevingen en heeft het een voortrekkersrol gespeeld bij enkele van de meest creatief uitdagende en technisch complexe projecten met behulp van ruimtelijke audio in de context van architectuur, muziek, opera, mode, dans en nieuwe media.

Over FIBER

FIBER is een in Amsterdam gevestigd festival en platform voor hedendaagse digitale cultuur, audiovisuele kunst en vooruitstrevende muziekcultuur. Door de lens van kunst reflecteert FIBER op de steeds veranderende impact van technologie op de samenleving en planeet. Ze verkent deze onderwerpen collectief door middel van lezingen, installatiekunst, concerten en door baanbrekende artistieke maakprocessen aan een breed publiek te tonen.