Home
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

Concert Jerusalem Quartet aanstaande zaterdag in Concertgebouw

Het Jerusalem Quartet zal zaterdag 18 mei aanstaande om 19.00 uur optreden in Het Concertgebouw. Met aangescherpte veiligheidsmaatregelen, aangepaste bezoekersstromen en een aangepaste aanvangstijd is het mogelijk de veiligheid van medewerkers, bezoekers en musici bij dit concert alsnog te waarborgen. Om het concert voor iedereen toegankelijk te maken zal het via een stream te volgen zijn via de website van Het Concertgebouw.

De eerdere beslissing om de geplande concerten te verplaatsen, heeft naast begrip ook vele afkeurende reacties opgeleverd. Algemeen directeur Simon Reinink: 'Ieder concert moet kunnen doorgaan. Het Concertgebouw staat vol achter zijn missie om iedereen te verbinden en te verrijken met sublieme muziek, ongeacht achtergrond, religie, cultuur of welk onderscheid dan ook. We moeten blijven opkomen voor de vrije samenleving die we willen zijn. Iedere dag weer.'

Afgelopen dinsdag besloot Het Concertgebouw om de concerten van het Jerusalem Quartet van 16 en 18 mei te verplaatsen wegens de veiligheidssituatie. Met name speelde daarbij een rol dat er tegelijkertijd in de Grote en de Kleine Zaal concerten stonden gepland, waardoor met een vol gebouw de veiligheidssituatie precair zou kunnen worden in geval zich ongeregeldheden zouden voordoen. De zeer recente ongeregeldheden in en om de Universiteit van Amsterdam waren de directe en enige aanleiding om dit besluit te nemen. Het Concertgebouw vond het risico te groot. Bij deze beslissing speelde uitsluitend de veiligheid een rol. Met de nu aangepaste veiligheidsmaatregelen, bezoekersstromen en aanvangstijd kan het concert van 18 mei alsnog doorgang vinden.

Het concert van het Jerusalem Quartet is inmiddels uitverkocht

Lees het eerdere statement van woensdag 15 mei