Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Ellen Reid SOUNDWALK c Erin Baiano

Doe de Soundwalk van Ellen Reid in het Vondelpark

do 14 mrt 2024 - Tekst: Het Concertgebouw - Foto: Erin Baiano

Onze composer in residence Ellen Reid maakte een unieke soundwalk voor het Vondelpark. Download de app, download de soundwalk, ga naar het Vondelpark, doe je oortjes in, en beleef de soundwalk! De soundwalk wordt gelanceerd op zaterdag 6 april.

Hoe werkt het?

  • Installeer de gratis app, te downloaden via www.ellenreidsoundwalk.com
  • Download de soundwalk
  • Doe je oortjes in
  • Druk op 'start'
  • Beleef de soundwalk!

Over de soundwalk

Speciaal voor Amsterdam ontwierp componist en geluidskunstenaar Ellen Reid, als onderdeel van haar residency bij Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest, een soundwalk voor het Vondelpark. Op deze manier klinkt haar muziek ook buiten de muren van Het Concertgebouw, als GPS-gestuurd openbaar kunstwerk waarin muziek de natuurlijke omgeving versterkt.

Beleef het Vondelpark met nieuwe ogen en oren

Een park vormt voor Ellen Reid een belangrijk punt in de drukte van een stad: een plek om samen te komen, alleen te zijn, rust te vinden. Met haar soundwalks beleven parkbezoekers een plek die ze soms al jaren kennen met nieuwe ogen en oren; al lopend door het park vormt zich een eigen compositie, geen twee wandelingen klinken hetzelfde. Eerdere soundwalks programmeerde Ellen Reid voor parken in San Francisco, Los Angeles, New York, Knoxville, Londen, Dublin, Athene en Tokio.

Vanaf zaterdag 6 april

De officiële lancering van de Vondelpark-soundwalk is op zaterdag 6 april om 14.00 bij het standbeeld van Joost van den Vondel. Wees erbij en loop een rondje samen met Ellen Reid! Ellen Reids Vondelpark-soundwalk blijft een jaar online staan. Alle muzikale cellen zijn ingespeeld door het SOUNDWALK Ensemble. De gratis app is te downloaden via ellenreidsoundwalk.com.

Dit project is mogelijk gemaakt door een subsidie voor eenmalige kunst- en cultuuractiviteiten van stadsdeel Zuid, Amsterdam

Onderdeel van

Bekijk ook eens