Ontdek
 1. Zoeken
 2. Concerten
 3. Menu
 4. Inloggen
Ecgs amsterdam sinfonietta 808x608

Empty Concertgebouw Sessions: Amsterdam Sinfonietta

di 9 jun 2020 - 25 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: Amsterdam Sinfonietta.

Onderdeel van

Over Amsterdam Sinfonietta
Voor het eerst sinds de lockdown speelt Amsterdam Sinfonietta weer samen! Het strijkorkest speelt een avontuurlijk programma met veel korte klassieke werken en volksmuziek uit alle windstreken. Van Takemitsu tot Schnittke, van een opzwepende volksdans tot een bluesachtige vioolsonate:

 • Montsalvatge - Canto Negro
 • Ravel - Blues (uit 'Sonate in G') (arr. M. Miloradovic)
 • Kosma - Autumn Leaves (arr. T. Takemitsu)
 • Schnittke - Polka (arr. S. Drezin)
 • Takemitsu - Waltz (Face of Another) (uit 'Three Film Scores')
 • traditioneel - Misirlou (arr. N. Roubanis/Quatuor Ebène)
 • Gál - Cavatina (uit 'Serenade')
 • Petersen - Hymn to Freedom (arr. M. van Prooijen)

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen
De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven. Daarom maakt Van Lanschot Kempen de komende Empty Concertgebouw Sessions mogelijk: Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek.

Bekijk ook eens