Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Ecgs lavinia meijer 808x608

Empty Concertgebouw Sessions: Lavinia Meijer

di 26 mei 2020 - 25 minuten kijktijd

Het Concertgebouw presenteert elke woensdag de Empty Concertgebouw Sessions: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden. In deze editie: harpiste Lavinia Meijer.

Onderdeel van

Programma Empty Concertgebouw Sessions:
Woensdag 27 mei om 12.30 uur - Harpiste Lavinia Meijer
Woensdag 3 juni om 12.30 uur - Zangeres Trijntje Oosterhuis
Woensdag 10 juni om 12.30 uur - Amsterdam Sinfonietta
Woensdag 17 juni om 12.30 uur - Karsu
Woensdag 24 juni om 12.30 uur - Dudok Quartet Amsterdam en pianist Hannes Minnaar

Over Lavinia Meijer
Lavinia Meijer werd als harpiste wereldberoemd met klassieke werken én door haar samenwerkingen met componisten als Philip Glass en Ludovico Einaudi. In deze Empty Concertgebouw Sessions staan zowel eigen werken als verrassende bewerkingen van bekende en minder bekende liedjes op het programma.

Empty Concertgebouw Sessions
Waar normaal gesproken het publiek op woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert kan bezoeken, biedt Het Concertgebouw nu samen met de musici op dit tijdstip een digitaal concert aan. Verschillende bekende musici doen mee aan de Empty Concertgebouw Sessions, zoals de pianisten Anna Fedorova en Iris Hond en zangeres Edsilia Rombley (die 19 maart haar solo-debuut zou maken in Het Concertgebouw). De Empty Concertgebouw Sessions zijn een variant op de videoserie Concertgebouw Sessions waarin musici op allerlei plekken in Het Concertgebouw in één take een muziekstuk ten gehore brengen.

Mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen
De ondersteuning van kunst, cultuur, kunstenaars en musea is voor Van Lanschot Kempen al sinds de 19de eeuw de manier om bij te dragen aan het behoud en de opbouw van ons culturele vermogen. Zeker in tijden van crisis tonen kunst en muziek ons immers de schoonheid en de zin van het leven. Daarom maakt Van Lanschot Kempen de komende Empty Concertgebouw Sessions mogelijk: Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek.

Bekijk ook eens