Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Jaap van zweden copy ronald knapp

Programma Mahler Festival 2025 bekend

di 17 okt 2023 - Tekst: Het Concertgebouw - Foto: Ronald Knapp

Orkesten van drie continenten komen samen in Amsterdam voor groots eerbetoon aan componist Gustav Mahler. Met onder anderen Jaap van Zweden en het Chicago Symphony Orchestra, Daniel Barenboim met de Berliner Philharmoniker en Klaus Mäkelä met het Concertgebouworkest.

Bekijk de programmering op de website van het Mahler Festival

Het Concertgebouw verwelkomt bij het derde Mahler Festival in zijn geschiedenis toporkesten van drie continenten. Het Concertgebouworkest opent de tiendaagse onder leiding van Klaus Mäkelä met de Eerste symfonie en speelt later tijdens het festival Mahlers Achtste, de ‘Symphonie der Tausend’. Dirigent Jaap van Zweden neemt met het Chicago Symphony Orchestra de Zesde en Zevende symfonie voor zijn rekening. Ook de befaamde Berliner Philharmoniker onder leiding van chef-dirigent Kirill Petrenko en dirigent Daniel Barenboim maakt deel uit van het festival waarin naast de tien symfonieën ook alle liederen van Mahler ten gehore zullen worden gebracht. Het NHK Symphony Orchestra Tokyo komt met dirigent Fabio Luisi naar Europa voor het festival. Iván Fischer complementeert met zijn Boedapest Festival Orkest de line-up.

De kaartverkoop voor de passe-partouts die recht geven op toegang tot alle tien de concerten start op dinsdag 14 november 2023.

Passe-partout Grote Zaal

Passe-partout Kleine Zaal

Marina Mahler, kleindochter van de componist, vertelt over het Mahler Festival in Amsterdam: ‘It’s very special to see the Concertgebouw paying tribute to Mahler’s universe in Amsterdam, a city Mahler truly loved and that honoured him in his lifetime and continues to do so today.'

Onderdeel van

Bekijk ook eens