Ontdek
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen
Alexander warenberg 2 1903x660

Van 22 tot en met 28 februari: De week van de Jonge Musicus

do 18 feb 2021 - 1 minuut leestijd

Het Concertgebouw presenteert van 22 tot en met 28 februari De week van de Jonge Musicus in samenwerking met Classical Futures Europe. Zeven dagen lang kan het publiek genieten van de optredens van jonge musici in Het Concertgebouw. De streams zijn te bekijken op Facebook, Youtube en deze website. Bekijk het programma

Onderdeel van

Alexander warenberg 2 1903x660

Jorinke van Deelen is als programmeur van Het Concertgebouw betrokken bij de organisatie: ‘Veel jonge talenten lopen door corona belangrijke debuten mis.’ Het idee voor De week van de Jonge Musicus ontstond tijdens een brainstorm met haar collega’s van het online team, vertelt ze. ‘Het Concertgebouw is aangesloten bij Classical Futures Europe, een platform waarin veel Europese concertzalen verenigd zijn. We komen regelmatig bij elkaar om ideeën en kennis uit te wisselen over jong talent. De EU stelt aan het platform budget beschikbaar om jonge Europese musici een podium te geven.’ Classical Futures Europe verenigt 14 concertzalen waaronder de Elbphilharmonie uit Hamburg, BOZAR uit Brussel en het Wiener Konzerthaus. Door de geldende reisbeperkingen zijn de plannen rondom Classical Futures Europe aangepast en ontstond het idee van De week van de Jonge Musicus om zo lokaal jong talent een podium te geven. Tijdens deze week laten bekende en onbekendere jonge musici van zich horen vanuit Het Concertgebouw en zijn interviews met hen te lezen.

Laetitia Gerards en Alexander Warenberg waren 25 februari te gast bij Natasja Gibbs in De Nieuws BV. Luister het gesprek terug op de website van NPO Radio 1.

Het programma:

Maandag 22 februari 20.30 uur – pianist Alexandre Kantorow
Bekijk video

Dinsdag 23 februari 20.30 uur – pianiste Yang Yang Cai
Bekijk video

Woensdag 24 februari 18.00 uur – pianist Julien Libeer
Bekijk video

Woensdag 24 februari 20.30 uur – cellist Alexander Warenberg
Bekijk video

Donderdag 25 februari 20.30 uur – violiste Noa Wildschut, sopraan Laetitia Gerards en pianist Thomas Beijer
Bekijk video

Vrijdag 26 februari 15.00 uur – zangeres Nai Barghouti
Bekijk video

Vrijdag 26 februari 20.30 uur – Corneille Piano Quartet
Bekijk video

Zaterdag 27 februari 20.30 uur – harpiste Anneleen Lenaerts
Bekijk video

Zondag 28 februari 20.30 uur – blokfluitiste Lucie Horsch
Bekijk video

01 cfe eu horizontal positive 3

Bekijk ook eens