Pers
  1. Zoeken
  2. Concerten
  3. Menu
  4. Inloggen

ADE-Concerten Nils Frahm & Youssou N’Dour in Het Concertgebouw uitverkocht

Mediamoment bij beide concerten tijdens Amsterdam Dance Event 2022

De exclusieve ADE-concerten van Youssou N’Dour en Nils Frahm in Het Concertgebouw zijn uitverkocht. De Senegalese activist en artiest Youssou N’Dour brengt op 19 oktober samen met zijn band Super Étoile de Dakar de muziek van zijn nieuwste album Mbalax. Hij is die dag ook te gast op de conferentie van het Amsterdam Dance Event waar hij wordt geïnteviewd over de stormachtige ontwikkeling van de Afrikaanse muziek. Een dag later verwelkomt Het Concertgebouw de Duitse componist, toetsenist en producer Nils Frahm met Music For Amsterdam, onderdeel van zijn internationale concerttour Music for die 15 juni van start ging in het Sydney Opera House.

ADE en Het Concertgebouw

Sinds Trouw at Concertgebouw met Henrik Schwarz, Darkside en Patrice Bäumel (2013) is ADE niet meer weg te denken uit het 134-jarige Concertgebouw in Amsterdam. Elk jaar presenteert Het Concertgebouw tijdens het Amsterdam Dance Event één of meerdere bijzondere concerten waarbij de raakvlakken tussen de elektronische muziek en de klassieke muziek worden onderzocht. Zo waren bijvoorbeeld ook Weval, Kiasmos, Niklas Paschburg en Junkie XL de afgelopen jaren te gast in de concertzaal. Na het optreden van dj Sasha in 2014 schreef 3voor12 over elektronische muziek in Het Concertgebouw: ‘If God was a dj, he wants this to be his house’.

Youssou N'Dour & Super Étoile de Dakar, presented by ADE

19 oktober 20.15 uur |Lees het complete persbericht voor meer informatie

Nils Frahm – Music For Amsterdam, presented by ADE

20 oktober 20.15 uur |Lees het complete persbericht voor meer informatie

Bij beide concerten is het mogelijk de eerste 10 minuten te fotograferen. Neem voor meer informatie contact op met Jacob van der Vlugt, Manager Pers & PR j.vandervlugt@concertgebouw.